Efter tidiga målvaktsbytet – Brynäs körde över Djurgården

viktor andren

Publicerad: 17 april 2024

Brynäs chocköppnade med tre mål på sju minuter – sedan orkade Djurgården aldrig resa sig.
– Jag vet inte riktigt vad det är som händer, vi är otroligt passiva och det är ingen tydlighet någonting, säger Djurgårdstränaren Michael Holmqvist till TV4 efter Brynäs förkrossande 6–2 i den första finalmatchen.

Det dröjde inte ens en minut innan Brynäs hade tagit ledningen inför ett fullsatt Monitor ERP Arena.

Amerikanen Tyler Kelleher tog sig loss och avslutade från nära håll, ett skott som inte såg helt otagbart ut för DIF-målvakten Viktor Andrén. Kelleher har därmed gjort poäng i åtta raka matcher.

Fyra minuter senare kom även 2–0 för hemmalaget. Den här gången var det Jack Kopacka som avslutade och gjorde mål för sjunde matchen i följd.

– Det är samma hål över benskyddet, men under plockhandsken på Andrén, säger TV4:s Johan Tornberg i sändningen.

Djurgården tog timeout efter målet för att få stopp på blödningen.

– Var är stoltheten, boys?, hördes skrikas från båset.

Timeouten fick ingen vidare effekt och kort därefter kom även 3–0 i powerplay genom Greg Scott. Ett mål som fick Djurgården att agera och byta målvakt – Viktor Andrén ut och Hugo Hävelid in.

Med 11,5 sekunder kvar av första perioden fick Djurgården hugg – Alexander Ytterell hittade rätt i spel fem mot fyra efter Linus Klasens förarbete.
Greg Scott drog på sig en utvisninig och Djurgården har fått det där viktiga reduceringsmålet precis innan första pausvilan.

DIF öppnade starkt i andra perioden – men efter knappt halva matchen fick Brynäs chansen i numerärt överläge och utöka till 4–1 genom Greg Scott.
Med några minuter kvar av andra akten gjorde Tyler Kelleher sitt andra mål för kvällen fram till 5–1 och överkörningen är ett faktum.

Djurgården reducerade genom Anton Gradin en bit in i tredje, men närmre än så kom stockholmarna inte. I stället fastställde Tyler Kelleher slutresultatet till 6–2 i tom bur.
– Vi har ju blivit utmålade som tok-underdogs och det kan jag gilla. Då går man ut och kör, men det blev inte så, säger Djurgårdstränaren Michael Holmqvist till TV4.