HockeyNews
PLUS

Backlund: "Utgå från vänster"

PP Dallas
Jerome Miron/Bildbyrån

Publicerad: 7 maj 2024

FacebookXWhatsApp

På tisdagens Powerplay-kupong spelas tre landskamper innan fyra heta Stanley Cup-bataljer tar vid. NY Rangers vann match 1 mot Carolina och till match 2 finns på denna bong också en tillhörande head-to-head mellan Mika Zibanejad mot Seth Jarvis att sätta tänderna i. Nu kör vi!

Spelstopp: 17:59

1. Slovakien - USA X

Slovakiens insatser inför VM har varierat men mot Polen blev det seger med 6-1 efter dubbla strutar av Leksand-bekanta Peter Cehlárik. Motståndet denna afton är av en annan kaliber när USA står på andra sidan. Jänkarna, med tvåsiffrigt antal spelare som har valts i första rundan och tusentals NHL-matchers erfarenhet i truppen, är en av favoriterna att vinna guld. Givetvis får de axla favoritskapet även i denna träningslandskamp men då det absolut kan ta ett par matcher innan spelet klaffar målas det med den breda penseln över hela brickan.

2. Polen - Danmark 2

Danmark kommer med ett par förluster mot Norge i bagaget med ett offensivt spel som det inte slog några gnistor om. Nu har de rödvita haft över en vecka på sig att fila på detaljerna och mot Polen får danskarna en ypperlig möjlighet att få igång offensiven. Polen har inte varit i finrummet på över 20 år och sett till det lag som kommer till spel i Tjeckien är risken stor att det bara blir en kortvarig sejour. Mot Danmark bör “Örnarna” inte ha mycket att hämta och X2 räcker för grön bock.

3. Ungern - Kanada 2

Om det förväntas bli en ensidig affär ovan är det inget jämfört med vad som stundar här. Kanada är tillsammans med USA och Sverige favoriter att fightas om guldet och supertalangen Connor Bedard presenterade sig direkt i femettan mot Österrike i helgen. Olikt de andra landslagen på bongen ska Ungern gå i ide efter att ha vunnit B-VM och i och med segern säkrat en plats i nästa års huvudturnering. Imponerande givetvis men mot Kanada blir fokus på att hålla nere siffrorna. Banktvåa!

4. New York Rangers - Carolina 2

Den första kvartsfinalen smygstartade under söndagskvällen svensk tid. Mika Zibanejad var med 2+1 inblandad i det mesta framåt för Rangers som fortsätter vara vassa i powerplay. Med en tvåmålsledning inför sista perioden pressades värdarna hårt men hemmapubliken fick jubla när slutsignalen ylade (4-3). Carolina imponerade i den andra halvan av matchen. Kan de hålla sig borta från botbänken blir Hurricanes att räkna med i match 2 och heltäckningsmattan rullas ut i Madison Square Garden.

5. Mika Zibanejad - Seth Jarvis X

Båda herrarna i denna head-to-head målade under söndagskvällen där Mika Zibanejad var den som drog det längsta strået med två fullträffar. Tre mål har det blivit totalt för svensken på fem försök i slutspelet och det är en balja mindre än Seth Jarvis, som visserligen har spelat en match mer. Några större skillnader på de underliggande siffrorna är det inte heller. Krysset är som vanligt en stadig grund att stå på men har vi tillräckligt med flis i pluskan är heltäckt bricka ett riktigt spännande alternativ.

6. Dallas - Colorado 1

Dallas fick slita hårt mot de regerande mästarna (Vegas) men inför hemmafansen löste till slut Stars avancemanget i den sjunde och avgörande bataljen. Försvarsspelet var nyckeln i den matchserien och spelet i den egna tredjedelen kommer behöva vara än bättre mot Colorados stjärnfyllda offensiv. Valeri Nichushkins sticka var glödhet i åttondelen mot Winnipeg och fortsätter ryssen i samma tempo kommer Jake Oettinger i Dallas-kassen få det svettigt. Utgå från vänster men om stålarna räcker är alla tecken att föredra.

7. Florida - Boston 1

Det var på vippen att Boston slarvade bort avancemanget mot Toronto efter att ha haft en 3-1-ledning i matcher. I förlängningen i match 7 var det David Pastrnak som klev fram och frälste Bruins som nu ställs mot Florida som skickade de svartgula på sommarlov i fjol. Panthers imponerade stort mot Tampa i slaget om Florida med Matthew Tkachuk och Sergei Bobrovsky i storform. Det lovar gott för att det ska kunna bli en ny lång vår för Florida som bör vara numret större än Boston, som inte besitter samma djup i truppen. Spiketta.

8. Vancouver - Edmonton 2

Arturs Silovs har kommit in mellan stolparna för Vancouver i slutspelet och har gjort det med bravur. Mot Nashville höll letten nollan i match 6 och inför den stundande kvartsfinalen är det inte defensiven som är det största frågetecknet. Offensiven var nämligen inte att känna igen och Elias Pettersson har gått mållös i nio raka matcher. Svensken behöver hitta formen om det ska gå vägen mot Edmonton, vars offensiva stjärnor fortsatte ösa in poäng mot LA Kings. Spelare för spelare är Oilers det starkare laget och det är från höger det målas i Rogers Arena.

Backlunds dunderspik: Florida

Det var inget snack i åttondelsfinalen vilka som är kungarna över Florida. Likt Tampa står Boston och faller med en kedja som förväntas göra jobbet mot Panthers fyra, en minst sagt tuff utmaning.

Backlunds skrällbud: Slovakien

Spelet såg bättre ut mot Polen även om det inte säger mycket när svårighetsgraden skruvas upp ordentligt mot USA. Dock har jänkarna inte hunnit spela ihop sig och det öppnar dörren på glänt för en knall.

Klicka här för att följa våra tipsförslag

486 rader

1. Slovakien - USA 1x2

2. Polen - Danmark x2

3. Ungern - Kanada 2

4. NY Rangers - Carolina 1x2

5. M.Zibanejad - S.Jarvis 1x2

6. Dallas - Colorado 1x2

7. Florida - Boston 1

8. Vancouver - Edmonton 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!