HockeyNews
PLUS

Backlund: Tror Brynäs blir numret för stora ikväll

PP Brynäs
Jens Carlsson/Bildbyrån

Publicerad: 17 april 2024

FacebookXWhatsApp

Det har blivit dags för final i Hockeyallsvenskan och frågan är om “Mesta Mästarna” kan rå på favorittippade Brynäs? Finaler i tyska DEL och norska EHL ska också hinnas med innan onsdagens kupong reser över Atlanten f��r fyra matcher i NHL. Nu åker vi!

Spelstopp: 18:59

1. Brynäs - Djurgården 1

Det har blivit dags att sparka igång HA-finalen som de flesta förväntar sig att Brynäs ska vinna. Genom slutspelet har Niklas Gällstedts mannar inte behövt ta ut sig nämnvärt och det bör finnas både en och två växlar till att lägga i om finalmotståndet kräver det. För Djurgårdens spel i semifinalen mot Mora övertyga inte. Juniorkedjan med Victor Eklund och Linus Eriksson var stundtals stockholmarnas ledande formation samtidigt som Marcus Krüger inte var att känna igen. Om det beror på en skada går bara att spekulera i men DIF kommer behöva sin lagkapten i fullt slag om det ska bli spel i SHL kommande säsong. Jag tror Brynäs blir numret för stora ikväll och spikar ettan upp till och med 60 procent i “Monitorn”.

2. Jack Kopacka - Ludvig Rensfeldt X

Ludvig Rensfeldt har inte haft någon succéartad grudserie-säsong i och med åtta strutar på 51 framträdanden denna vinter. Desto bättre har det dock sett ut i slutspelet för veteranen som leder den interna skytteligan med fem fullträffar, en mindre än sin duellant för aftonen. Jack Kopacka vann skytteligan i grundserien i överlägsen stil och i slutspelet fortsätter jänkaren att toppa tabellen. I normalfallet står spikkrysset stadigt i dessa måldueller men med Jack Kopackas fina facit och starka underliggande siffror plitas även ettan ned på bongen.

3. Fischtown - Eisbären Berlin 1

Vidare till slutspelet i Tyskland som också är framme vid finalen. Efter att ha vunnit grundserien har Fischtown fortsatt att imponera i slutspelet med endast ett nederlag fram till finalen. Den slovenska trion med Urbas-Jeglic-Verlic gick längst fram i ledet i semifinalen mot München samtidigt som Krister Gudlevskis fortsätter att växa mellan stolparna ju längre slutspelet lider. Duellen mot storspelande Jake Hildebrand i Berlin-kassen blir intressant att följa. Den sistnämnde kommer behöva vinna kampen om “Isbjörnarna” ska ha chans på guldet. Utgå från vänster men förblir ettan överstreckad är det klokt att måla tvärs över.

4. Vålerenga - Storhamar 1

Storhamar har tagit kommandot i den norska finalen efter att ha vunnit den första ronden. Viliam Ström inledde målskyttet och Samuel Solem var inte sen att skjuta in tvåan i en match som slutade 5-1. Resultatet var något i överkant sett till hur spelet i matchen såg ut även om segern aldrig var i fara för serievinnarna. Än är det dock ingen fara på taket för Vålerenga vars framgångar främst har kommit i hemmaborgen. Med endast fyra nederlag i seriespelet och en tappat match i slutspelet är det ingen enkel uppgift som stundar Storhamar i Jordal Amfi. Tvåan över 45 procent kastas i papperskorgen när 1X ska jobbas in.

5. New York Islanders - Pittsburgh X

När slutspelspulsen lugnat ned sig är det dags att blicka mot NHL vars grundserie ska ros i hamn. I och med 4-1-segern mot New Jersey natten till tisdag säkrade Islanders slutspelsplatsen efter en ruggigt stark avslutning. Pittsburgh är ett annat gäng som har spurtat ordentligt på målrakan och mot Nashville var det Sidney Crosby som än en gång visade vägen i 4-2-viktorian. Islanders blir en tuff utmaning men när ettan tidigt blir högt streckad är det full matta som gäller i UBS Arena.

6. Tampa Bay - Toronto 1

I Florida drabbar två lag samman som båda kommer hänga med in i slutspelet och poängen i denna match har ingen större betydelse för något av lagen. Det som har desto mer betydelse, i vart fall på individnivå, är om Nikita Kucherov ska mäkta med en assistpoäng och haka på Connor McDavid som blott femte spelare in i 100 assist-klubben. Gästerna för aftonen avslutar grundserien i Florida och kommer från spel i Amerant Bank Arena kvällen innan mot Panthers. Med inget större värde i någon ände väljer jag att fylla hela brickan.

7. Dallas - St. Louis X

Miro Heiskanen har fortsatt att ta stora kliv denna säsong tillsammans med sitt Dallas som toppar Western Conference med en omgång kvar. I vinsten mot Seattle hade finländaren ett finger med i spelet fram till de två första målen innan backen själv hängde dit trean i 3-1-vinsten. St. Louis senaste fight var även den mot Kraken och likt Dallas blev det vinst efter en ny fullträff av Jordan Kyrou. Dessvärre för Blues del är det färdigspelat oavsett utgången i denna dust. Ettan känns trolig men då den ser ut att bli högt streckad åker lågt betrodda X2 med i jakt på de stora pengarna.

8. Arizona - Edmonton 2

Arizona är ett annat gäng som sedan ett tag tillbaka har kunnat planera in semestern. Trots det har Coyotes inte slagit av på tempot och mot Vancouver och kvällens motståndare blev det vinster i förra veckan. Men att den senare bedriften ska upprepas ikväll känns mindre trolig när Connor McDavid är tillbaka för Edmonton. Visserligen saknades Evander Kane senast men det stoppade inte Oilers från att pulverisera San Jose med 9-2, samtidigt som McDavid nådde den tresiffriga milstolpen i gjorda assistpoäng. Med siktet inställt på att ta sig förbi Colorado i tabellen, som Edmonton möter i sista omgången, tror jag det blir en ensidig affär i Mullett Arena. Spiktvåa.

Backlunds dunderspik: Brynäs

Det är upp till bevis om Brynäs skrytbygge står pall mot Djurgården i finalen. På pappret är det klasskillnad mellan lagen och ett DIF som inte imponerade i semifinalen bör inte ha något att hämta i Gävle.

Backlunds skrällbud: St. Louis

St. Louis har visserligen inget att spela för men formen är det inget fel på hos de blåklädda. Mot Dallas har det blivit två vinster på tre försök under säsongen och när ettan får stort favoritskap hoppar jag ner i Blues-båten.

Klicka här för att följa våra tipsförslag

324 rader

1. Brynäs - Djurgården 1

2. J.Kopacka - L.Rensfeldt 1x

3. Fischtown - Eisbären 1x2

4. Vålerenga - Storhamar 1x

5. NY Islanders - Pittsburgh 1x2

6. Tampa Bay - Toronto 1x2

7. Dallas - St. Louis 1x2

8. Arizona - Edmonton 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)