HockeyNews
PLUS

Backlund: Florida trycker till Boston ordentligt

PP
Sam Navarro/Bildbyrån

Publicerad: 6 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Den andra slutspelsrundan smygstartade redan under den sena måndagskvällen, men tassar igång på allvar under denna vecka. Divisionsfinalerna i Atlantic, Metropolitan och Central utgör benen på NHL-trippeln, som av naturliga skäl avgörs över dubbla nätter. Florida, Carolina och Colorado ryggas. Ni hänger väl med?

Spelstopp: 01:59

Florida - Boston: Hemmaseger @ 2,04

Vi sparkar igång kalaset med en divisionsfinal i Atlantic, där de två lagen haft vitt skilda upplevelser på sin väg hit. Florida städade av Tampa Bay som att det var ingenting. Maurices mannar såg oförskämt bra ut rakt igenom, och coachen gladdes nog lite extra över att bärande offensiva balkar som Matthew Tkachuk och Carter Verhaeghe visade ypperlig form. Det gjorde även Gustav Forsling.

Boston hade nog önskat att det var lika plättlätt mot Toronto, men icke. Trots en 3-1-ledning i matcher och Maple Leafs-stjärnor som drogs med märkliga skador och sjukdomar krävdes en sjunde och direkt avgörande dust för att Bruins skulle fixa biffen och kliva vidare. Smått ifrågasatte David Pastrnak klev fram och avgjorde i förlängningen (2-1), men det var de facto Hampus Lindholm som tillsammans med Jeremy Swayman var de verkliga hjältarna.

Fysiskt är det inga problem för gästerna att fortsätta mata på. Utmaningen finns i det mentala. Duellen mellan Swayman och Sergei Bobrovski är den lilla möjlighet som Jim Montgomerys mannar har. På alla andra punkter känns Florida bättre. Att då få över dubbeldegen på den raka hemmasegern är kanon.

Spel: Hemmaseger @ 2,04

Tävling: NHL

Plats: Amerant Bank Arena

Tid: 02:00

TV: Viaplay

New York Rangers - Carolina: Carolina ML @ 1,82

En Zibanejad-regisserad smakstart. Så kan den första akten i Madison Square Garden summeras. Mika låg bakom allt och lite till när New York Rangers gick ifrån till 3-1 redan i den första perioden. Skärpa i special teams var en starkt bidragande faktor till att Rangers kunde svepa Capitals trots att prestationerna var upp och ned. Dubbla PP-baljor skvallrar om att det blir en nyckel även i denna drabbning.

Dynamiken kommer att se helt annorlunda ut när vi beger oss till PNC Arena, men redan här ska Carolina ses med toppchans att studsa tillbaka. Den egna disciplinen måste bli bättre samtidigt som powerplay-spelet måste slipas. 20 mål på fem matcher motsvarar 25 procent och är en godkänd notering. Motståndet är likväl många klasser bättre i spelformen.

Med lika många gubbar på isen ska Rod Brind’Amours bygge, som nästan krigade sig tillbaka i match ett (3-4), ha goda möjligheter att täppa till bakåt och därigenom utjämna matchserien. Jag klickar Carolina att vinna inklusive övertid till 1,82.

Spel: Carolina ML @ 1,82

Tävling: NHL

Plats: Madison Square Garden

Tid: 01:00 (onsdag)

TV: Viaplay

Dallas - Colorado: Colorado ML @ 2,12

En hel säsong av att lira varannan dag, ibland back-to-back gör att matchserier som går till sju matcher är fullt hanterbara för slutspelslagen, även om det tär lite extra på kropp och knopp. Efter mycket om och men lyckades Dallas till slut lägga de regerande mästarna i Vegas på rygg. Gediget är bara förnamnet när Peter DeBoers manskap ska beskrivas, och att ett förstklassigt försvar kombinerades med Wyatt Johnstons pigga initiativ blev till sist segerreceptet.

Jag ger Central-segrarna goda möjligheter att mäta sig med Colorado i längden, men de behöver onekligen omkalibrera maskineriet. Avanlanche ställer ett extremt offensivt artilleri på banan. Ett artilleri som fick ligans bästa målvakt, Connor Hellebuyck, att läcka som ett såll. Ett artilleri som ofta har satt agendan när dessa aktörer drabbat samman tidigare. 4-7, 5-4 och 6-3 är några av säsongens resultat om Avs mål skrivs till vänster. Det är knappast typiska Dallas resultat.

Lyckas MacKinnon, Rantanen och målmaskinen Nichushkin få matchbilden dit de vill kommer Stars att få otroligt svårt att stå emot. Än svårare blir det om den tänkbara svaga punkten – Alexandar Georgiev – är lika vass som i serien mot Winnipeg. Jag lägger mina ägg i Colorado-korgen och testar moneyline till 2,12.

Spel: Colorado ML @ 2,12

Tävling: NHL

Plats: American Airlines Center

Tid: 03:30 (onsdag)

TV: Viaplay

Trippeln

Florida - Boston: Hemmaseger @ 2,04

New York Rangers - Carolina: Carolina ML @ 1,82

Dallas - Colorado: Colorado ML @ 2,12

Totalt odds: 7,89

Klicka här för att följa våra tipsförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!