HockeyNews
PLUS

Backen lägger av efter 459 matcher i Linköping

Junland
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 17 april 2024

FacebookXWhatsApp

Jonas Junlands avtal går ut den sista april. Då väljer backen att lägga skridskorna på hyllan, meddelar Linköping på sin hemsida.

Han tillbringade största delen av karriären i Linköping. Totalt blev det 459 matcher och 201 poäng i Linköping. Den sista april går Junlands avtal ut, och klubben meddelar att han då lägger skridskorna på hyllan.

Förra säsongen blev det 14 poäng på 49 matcher, men denna säsongen blev det inget spel till följd av skada.

— Jag vill inleda med att passa på att tacka många personer nu när jag hänger skridskorna på hyllan och blir hockeypensionär på riktigt. De som jag kommer på i detta nu, alla andra får jag be om ursäkt till, är självklart min familj, alla ledare, folk i de föreningar som jag har spelat i under min karriär, supportrar och inte minst alla lagkamrater – sådana som har gjort mig till en bättre människa och en bättre hockeyspelare. Jag väljer att komma ihåg alla goda stunder vi haft tillsammans i de olika lagen och föreningarna, säger Junland till hemsidan och fortsätter:

— Sedan vill jag rikta ett extra stort tack till min moderklubb Linköping Hockey Club och Lausanne HC som jag spelade i under fyra säsonger i Schweiz. De två föreningarna och ställena har en extra stor plats i mitt hjärta när jag tänker tillbaka på min hockeykarriär, säger Junland till klubbens hemsida.

Han spelade främst i Linköping och Schweiziska ligan där det blev Lausanne HC i fyra säsonger.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)