HockeyNews
PLUS

Alcén om succén och tankarna inför SHL

(31233) Johan Alcén
Bildbyrån

Publicerad: 5 maj 2024

FacebookXWhatsApp

För Johan Alcén väntar hårt jobb för att bygga ett Brynäs som platsar i SHL. Sportchefen är redan i full gång och hoppas att ha ett lag färdigt under sommaren.

Efter en lyckad grundserien gick Brynäs hela vägen i slutspelet och säkrade en plats i SHL säsongen 2024/25.

För sportchefen Johan Alcén innebär det en del förändringar och laget måste stärkas för att klara av nivån i SHL.

– På den här nivån är det verkligheten. Vi kan inte behålla samma lag. Vi fattar att vi måste stärka truppen för att lyckas i SHL. Vi är fullt medvetna om att Färjestad eller Frölunda borta kräver mer, att det är nåt annat än att möta Västervik. Så är det bara, säger han till GD.

Drömnamnen

Jakob Silfverberg och Erik Källgren är redan toppnamn som är klara. Det har även spekulerats kring att Oskar Lindblom och Christian Djoos ska kunna bli Brynäsare till nästa säsong. Men det vill inte Alcén kommentera.

– Man har en budget att få ihop på sista raden. Man får värdera spelare för och emot hela tiden.

Samtal kvar

Brynäs har just nu en målvakt, fem backar och sju forwards på kontrakt. Enligt GD ska även Jack Kopacka och Miks Indrasis vara överens om en fortsättning i Gävlelaget.

– Jag har några samtal kvar att göra med ett par spelare också. Jag vill prata med alla först, innan vi går ut med vilka som blir kvar och vilka vi måste tacka av.

Alcén berättar att de i utgångsläget vill ha två målvakter, åtta backar och 14 forwards på kontrakt när säsongen startar. Planen är att en av de åtta backarna ska vara en juniorback. Alcén hade gärna sett att backen Albin Udd stannat, men han ska själv ha valt att lämna för Nybro Vikings.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!