HockeyNews
PLUS

AIK:s nya värvning – poängstark forward klar

Jesper Emanuelsson
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 7 maj 2024

FacebookXWhatsApp

I går presenterade AIK Oliver Tärnström. Nu har nästa nyförvärv kritat på.
Det rör sig om den 23-årige forwarden Jesper Emanuelsson.
– Det är en spännande spelare som är individuellt skicklig, säger sportchefen Niklas "Pajen" Persson.

AIK har presenterat fyra nyförvärv sedan tidigare. Så sent som under måndagen gick klubben ut med att Oliver Tärnström är klar för en återkomst.

På tisdagen kom nästa spelarpresentation. Det rör sig om den 23-årige forwarden Jesper Emanuelsson som närmast kommer i från spel i Karlskrona i Hockeyettan.

– Det är en spännande spelare som är individuellt skicklig. Han har gått en lång väg och det ska bli kul att se till att han ska ta nästa kliv i sin karriär med AIK. Jesper är offensivt skicklig och det är ett häftigt råmaterial att arbeta vidare med, säger AIK:s sportchef Niklas Persson i en kommentar på klubbens hemsida.

Den här säsongen stod forwarden för totalt 31 poäng på 34 matcher i Hockeyettan. Emanuelsson ser fram emot att få ta på sig AIK-tröjan och åka ut på Hovet i höst.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få spela i en så stor klubb som AIK och jag ser fram emot att få representera den svartgula tröjan. Man har hört mycket kring Stockholmsderbyn tidigare och det ska bli spännande att nu få spela de matcherna själv, säger han.

Kontraktet är skrivet över kommande säsong.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!