HockeyNews
PLUS

Kempe-affären: ”Inte blivit bra för någon av parterna”

(31078) Ulf Engman och Mario Kempe
Bildbyrån

Publicerad: 2 januari 2024

FacebookXWhatsApp
Luleå vill gärna hitta en lösning på Mario Kempe-affären då de fortfarande betalar hans lön utan att kunna nyttja hans tjänster.
Men just nu står saker och ting stilla.
– Det har inte hänt nånting, det är exakt samma läge som i går, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman till Hockeynews.
Mario Kempe är fortfarande Luleås spelare och det kommer han förbli till dess att Luleå får en rimlig ersättning för honom av mottagande klubb.

Under de senaste dagarna har det dock varit stiltje på den fronten. Både när det gäller kontakt med intresserade klubbar och Mario Kempe själv.

– Det har inte hänt nånting, det är exakt samma läge som i går, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman till Hockeynews.

Har ni någon kontakt med Mario?

– Ja, men vi har inte pratat med honom nu när det varit nyår och så, men han är ju vår spelare, det är inga konstigheter mellan oss på det viset. Det är klart att vi är besvikna, men det här har inte blivit bra för någon av parterna, säger Engman.

Tränar han på egen hand nu?

– Ja, det gör han. Hur eller var får du fråga honom om.

Enligt uppgifter till Corriere del Ticino ska Kempe vara klar för Lugano. Nu återstår det att se om de kommer överens med Luleå.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!