HockeyNews
PLUS

Lindholm avstängd – försvaret: "Skaderisken lika med noll"

(30356) Lindholm Shinnimin
TV4

Publicerad: 1 december 2023

FacebookXWhatsApp

I går kväll sa Brendan Shinnimin att han kände sig orättvist behandlad vad gäller domslut. I dag kom anmälan till disciplinnämnden för en slashing på honom. Domen: en match avstängning.


I anmälan från situationsrummet står:

“När det återstår 50 sekunder av P2 så är det spel vid blålinjen utanför Skellefteås bås. Pucken slås bort och Luleåspelaren Nr 24 Brendan Shinnimin crosscheckar Skellefteåspelaren Nr 17 Pär Lindholm i magen. Lindholm har klubban i båda händerna och slår klubban i nacken på Shinnimin”.

Om händelsen, sa Brendan Shinnimin i går:

– Vet ej varför det inte blev en automatisk femma oavsett vad jag gjort innan. Jag frågade domaren och han sa att det var för att jag hade crosscheckat innan. Men är det en anledning till att inte ta en utvisning för en slashing i nacken?

Skellefteås Pär Lindholm höll inte med Shinnimin.

– Jag tycker definitivt inte det skulle varit någon femma, sa han till Expressen. Det är noll procent skaderisk på det där. Ska han börja klaga över det där får han klaga över mycket som händer på en hockeyplan, säger han.

Domen:

"Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden anser det utrett att Pär Lindholm gjort sig skyldig till en slashing. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara en match. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer: • Det är fråga om en medveten slashing mot övre del av rygg/axlar upp mot halsen på motspelaren, där klubban därefter med viss kraft dras över motspelarens hals
• Agerandet saknar koppling till spelet och är otillbörlig. • Skaderisk".

Pär Lindholms försvar till nämnden:

"Till att börja med förstår jag att klubban inte ska vara där, en tvåa på isen hade varit rimligt. Däremot är skaderisken lika med noll. I min värld är det omöjligt att kalla det där en slashing då det snarare är en svepande/dragande rörelse och kraften är minimal. Det enda jag hinner tänka efter motståndarens crosschecking är att jag ska trycka bort spelaren med klubban. På bifogade bilder uppifrån syns tydligt att rörelsen med klubban är väldigt kort. Kraften är väldigt låg och rörelsen fullföljs inte. Det syns också tydligt att första kontakten med klubban tar på spelarens axelskydd och över spelarens siffror på ryggen. Jag är väldigt förvånad att situationen över huvud taget är anmäld".

MISSA EJ: Shinnimin känner sig orättvist behandlad – menar att det är "personligt"

MISSA EJ: Omark om att få stryk – och avgöra: "Vi gillar inte varandra"

MISSA EJ:
 Känslorna svallade i derbyt – luftsving och brottning

MISSA EJ: Bulans antydan om filmning – då stack Robert Ohlsson

ANNONS
: 
Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!