HockeyNews
PLUS

Klart: Erik Karlsson till Pittsburgh

(28628) Erik Karlsson
Bildbyrån

Publicerad: 6 augusti 2023

FacebookXWhatsApp

Det har ryktats om en övergång hela sommaren.
Nu är det helt klart.
Nästa säsong spelar Erik Karlsson i Pittsburgh Penguins.
– När en sådan spelare blir tillgänglig är det min plikt att nå ut och se om det passar oss, säger Pittsburgs general manager Kyle Dubas till klubbens hemsida .

Det har snackats om det en längre tid, men i dagarna kom uppgifter om att Pittsburgh Penguins närmade sig en deal med San Jose Sharks angående Norrris Trophy-vinnaren Erik Karlsson, som gjorde smått otroliga 101 poäng den gångna säsongen.

Och nu är det klart. Nästa säsong blir Erik Karlsson lagkamrat med Sidney Crosby och Jevegnij Malkin i Pittsburgh Penguins.

– När en sådan spelare blir tillgänglig är det min plikt att nå ut och se om det passar oss, säger Pittsburgs general manager Kyle Dubas till klubbens hemsida.

Totalt är det 13 spelare som involveras i övergången. Pittsburgh får Karlsson, Rem Pitlick, Dillon Hamaliuk och ett draftval i tredjerundan 2026. San Jose får Mikael Granlund, Jan Rutta, Mike Hoffman och ett val i förstarundan 2024. Och Montreal Canadiens får Jeff Petry, Casey DeSmith, Nathan Legare och ett val i andrarundan i nästa års draft.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!