HockeyNews
PLUS

Kevin Fiala är VM-klar – och Norge lyfter in stortalangen från Mora

(28027) Kevin Fiala
Bildbyrån

Publicerad: 15 maj 2023

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Det är inte bara Tre Kronor som anmäler nya spelare till sitt VM-lag.
Schweiz spetsas ytterligare då man får in NHL-forwarden Kevin Fiala.

Timmarna före Tre Kronors match mot Finland fick Färjestads lagkapten Linus Johansson och San Jose-forwarden Fabian Zetterlund lön för mödan efter hårt slit på träningarna i Tammerfors.

Nu är de anmälda i Tre Kronors VM-trupp som nu bara har plats för Toronto-duon Timothy Liljegren och William Nylander på utespelarsidan.

Schweiz har enligt Internationella ishockeyförbundet fått in ännu en NHL-spelare och det är ingen mindre än Los Angeles-forwarden Kevin Fiala. Den 26-årige före detta HV71-spelaren gjorde 72 poäng (23 mål, 49 assist) på 69 NHL-matcher den här säsongen efter flytten från Minnesota.

Det är första gången sedan 2019 som Fiala spelar VM för Schweiz. 

LÄS MERFinlands målvaktsval mot Tre Kronor – och så säger Manner om Sverige

Tidigare har schweizarna fått in NHL-förstärkningar i form av Denis Malgin (Colorado), Janis Moser (Arizona) och Nino Niederreiter (Winnipeg).

Norge kommer att registrera Mora-forwarden Noah Steen för VM-spel. Den 18-årige Moraspelaren spelade inte en match i grundserien i Hockeyallsvenskan, men fick debutera i slutspelet och gjorde succé genom att göra tre mål på fem slutspelsmatcher mot Södertälje och Modo. Inför VM gjorde han debut i A-landslaget och gjorde ett snyggt mål mot Tre Kronor i Östersund.

Nu blir det stor VM-debut för talangen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!