HockeyNews
PLUS

Efter spruckna backdrömmen – så går HV71:s backjakt vidare

(24513) Tommy Samuelsson Fredrik Stillman
Carl Sandin/Bildbyrån

Publicerad: 30 augusti 2022

FacebookXWhatsApp

HV71 har tvingats skjuta upp planen på att ta in NHL-backen Anton Strålman. Men backjakten fortsätter.

I hopp om att kunna göra en 16:e NHL-säsong har den VM-guldvinnande backen Anton Strålman, 36, rest till USA med sin familj. Därmed är sannolikheten att få se honom i HV71-tröjan den här säsongen högst osannolik.

Sportchefen Kent Norberg, som har en bra relation sedan länge till Strålman, har därför sedan en tid börjat följa spelarmarknaden noggrannare.

– Jag kollar, det gör jag. Har inget konkret nu, men jag tittar och försöker se vad som finns, säger Norberg till HockeyNews.se.

HV71 har åtta backar på kontrakt sedan Alexander Ytterell flyttade vidare till Djurgården. Juniorkronornas lagkapten Emil Andrae, 20, har återvänt till HV från JVM och drar tillsammans med Victor Sjöholm, 19, ner snittåldern på backsidan.

LÄS MEROron: Energikrisen och elpriserna kan slå hårt mot ishockeyn

Så vilken typ av back söker ni?

– Vi har väl alla typer egentligen och det gör att vi är ganska öppna. Sedan givetvis vore det bra om det är någon som har lite rutin, så är det, säger Kent Norberg.

Både Andrae och Sjöholm var med på HV71:s resa till SHL och gjorde väldigt bra ifrån sig i Hockeyallsvenskan. Under försäsongen har HV släppt fram en annan ung back.

– Vi har (Victor) Sjöholm och (Emil) Andrae och så måste jag säga att Hugo Fransson har gjort det fantastiskt bra, det är kul att se, säger Kent Norberg om den 18-årige talangen som fostrats i Tranås AIF.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)