Holmberg med vackert avgörande när Växjö knep första finalen

(19387) Pontus Holmberg

Publicerad: 1 maj 2021

VÄXJÖ. Växjö har 1–0 i matcher i SM-finalen mot Rögle efter att ha vunnit med 2–1 på hemmais.
Forwarden Pontus Holmberg avgjorde matchen med ett vackert mål i den tredje perioden.

Rögle började bäst i SM-final ett, men i samband att ett plexiglas gick i sönder en bit in på den första perioden tog Växjö över momentumet.

Efter drygt 13 minuters spel öppnade Richard Gynge målskyttet för hemmalaget, sedan han petat in en retur från nära håll.

Växjö hade bud på mer i början på den andra perioden och efter drygt två minuter in på mittenakten fick Brendan Gaunce ett friläge, men Christoffer Rifalk räddade.

I stället skulle Rögle skicka in en kvittering i slutet på den andra perioden sedan Moritz Seider lite turligt lyckats få in pucken bakom Erik Källgren. Det var tyske jättelöftets första mål i slutspelet.

I mitten av den tredje perioden tog Växjö ledningen på nytt. Pontus Holmberg samspelade med Marcus Sylvegård innan han vackert satte dit en backhand i nättaket.

Bara minuten senare hade målskytten Richard Gynge ett jätteläge att öka på ledningen efter att han kommit fri med Rifalk, men avslutet utanför.

Rögle plockade ut målvakten i hopp om en kvittering, men kom inte närmre. Växjö vann därmed den första finalen.

Match två spelas på måndag, även den i Växjö.

Växjö – Rögle 2–1 (1-0, 0-1, 1-0)

Mål, Växjö: Richard Gynge, Pontus Holmberg

Mål, Rögle: Moritz Seider
Skott: 27–24 (2-8, 13-9, 12-7)