(19357) Danmark

Publicerad: 29 april 2021

Tre Kronor vann skotten med 34–8.
Danmark vann matchen med 3–2.

I den första av två matcher mellan Tre Kronor och Danmark denna vecka var det Tre Kronor som ledde med 2–0 efter den första perioden. Ikväll var det ombytta roller när lagen möttes igen.

Redan 1.14 in i matchen gav Mathias From Danmark ledningen och 13 minuter senare kom även 2–0 för gästerna när KHL-proffset Nicklas Jensen ökade på för Danmark. Totalt fick Danmark iväg fyra skott på mål, ett mål som vaktades av Arvid Holm, och gjorde alltså två mål medan Tre Kronor gick bet på alla de åtta skott de fick iväg mot Sebastian Dahm.

Utdelningen kom istället i den andra perioden när Dennis Rasmussen reducerade bara 44 sekunder in i mellanakten.

Det kom också en kvittering med drygt två minuter kvar att spela av perioden när Anton Wedin på passning från Fredrik Olofsson i ett två mot noll-läge.

Danmark inledde period tre i numerärt överläge och bara 15 sekunder in i perioden kunde Nicolai Meyer återta den danska ledningen.

Och trots att det var massivt övertag för Tre Kronor sett till skotten så kom det aldrig något kvitteringsmål.

Sebastian Dahm bommade igen sin kasse och släppte ingen fler puck förbi sig och Danmark kunde med andra ord ro hem en seger.

Tre Kronor–Danmark (0–2, 2–0, 0–1)
Mål, SVE: Dennis Rasmussen, Anton Wedin
Mål, DAN: Mathias From, Nicklas Jensen, Nicolai Meyer
Skott: 34–8 (8–4, 14–3, 12–1)