Galna vändningen nära att fälla Pittsburgh

(19198) Pittsburgh – New Jersey
Vincent Carchietta/Bildbyrån

Publicerad: 21 april 2021

Pittsburgh klev in till tredje perioden med en 6–0-ledning i nattens möte med New Jersey.
Slutresultatet? 7–6 efter en dramatisk avslutning.

Pittsburgh fullkomligt körde över New Jersey inledningsvis i nattens batalj, men nu har nog de flesta spelarna i Penguins lärt sig att aldrig ta ut en seger i förskott.

Efter första perioden stod det 4–0 på jumbotronen i PPG Paints Arena och gästerna kände sig tvingade att bland annat genomföra ett målvaktsbyte inför andra perioden för att väcka liv i laget, men icke. Det dröjde bara lite mer än en minut så hade Pittsburgh ökat på sin ledning. Inför tredje perioden stod det 6–0 och vid det här laget hade nog ingen räknat med något annat än en hemmavinst, men gästerna bestämde sig.

Efter 8:48 spelade i sista perioden hade New Jersey gjort tre raka mål, men när Sidney Crosby satte 7–3 strax därefter trodde ingen att New Jersey skulle göra match av det. Det skulle man göra och strax därpå satte man både 7–4 och 7–5. När väl svenske Andreas Johnsson fick in ytterligare en reduceringspuck med 41 sekunder kvar att spela så rullade huvudena i hemmalaget. Gästerna slet förgäves för en kvitteringspuck men trots Pittsburghs förfall klarade man sig undan med blotta förskräckelsen.

Vinsten innebar viktiga poäng för Pittsburgh som är med i toppstriden i den östra konferensen. För New Jerseys del fortsätter det att gå tungt, och i och med nattens förlust har man nu förlorat 13 av sina 15 senaste matcher.