HockeyNews
PLUS

Henrik Lundqvist berättar om hjärtoperationen: "Ganska tunga grejer att ta in"

(18944) Henrik Lundqvist
Bildbyrån/NHL Network (montage)

Publicerad: 6 april 2021

FacebookXWhatsApp

Henrik Lundqvist hjärtoperation blev lyckad.
Nu berättar stjärnmålvakten om operationen och tankarna som snurrade.
– Jag minns att jag låg utanför operationssalen och tänkte: Händer det här verkligen? Att de ska öppna mitt bröst och att en maskin ska hålla mig levande?, säger han i en intervju med NHL Network.

Efter att ha spenderat hela sin NHL-karriär i New York Rangers stod det inför denna säsong klart att Henrik Lundqvist tvingades lämna och målvakten skrev då på för Washington Capitals.

Kort senare fick han beskedet att ed ett medfött hjärtfel stoppade honom från ishockeyn och i början av januari meddelade Lundqvist att den planerade operationen gått bra.

– Allting gick så snabbt, men jag var ganska lugn. Jag tror att vara elitidrottare hjälpte mig att bara vara fokuserad på det som skulle ske, säger han i en intervju med NHL Network.

Medan Lundqvist väntade på operationen medger han att tankarna snurrade.

– Jag minns att jag låg utanför operationssalen och tänkte: Händer det här verkligen? Att de ska öppna mitt bröst och att en maskin ska hålla mig levande? Det var ganska tunga grejer att ta in. Jag tycker om att ha kontroll på saker men i det ögonblicket tror jag att nyckeln var att bara släppa allt, säger han.


***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)