HockeyNews
PLUS

Modotränaren om poängjakten och tuffa schemat: "Ser glöden hos grabbarna"

(18175) Magnus Sundquist
Bildbyrån

Publicerad: 24 februari 2021

FacebookXWhatsApp

Modo jagar poäng, men har tuffast möjliga spelschema kvar med nio omgångar kvar.
Trots att man bara tagit strax över en poäng per match sedan tränarbytet tycker sig Magnus Sundquist se goda tecken hos sina spelare.
– Oavsett vem som kommer in så finns det saker man skruva på direkt, men det tar lite tid och mentalt är man lite stukade och det är inte något som görs per automatik utan det gäller att bygga upp saker och tro på det, säger Modotränaren till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Fjärde februari meddelade Modo Hockey att man entledigat Pär Styf och Urban Omark, en duo som var med i ledarstaben kring Ville Nieminen och där Styf tog över huvudansvaret efter Nieminen, och att man anställt Magnus Sundquist som ny huvudtränare för resten av säsongen.

Sju matcher in i Sundquist-eran väntar man fortfarande på att resultaten ska trilla in som gör att man lyfter i tabellen.

På de sju inledande matcherna har det blivit en trepoängare, en förlängningsseger och fem förluster för totalt åtta poäng och man är fortfarande kvar på tolfteplatsen i tabellen.

– Vi hade en vinst mot Vita Hästen och sedan tycker jag att vi gav bort några förluster på naivitet och övermod där vi i mitt tycke spelade lite för fancy i fel situationer som kostade chanser och sedan smög sig den här rädslan att förlora fram, snarare än att våga vinna. Det har väl kanske lite med historiken att göra, att man förlorat några matcher och att självförtroendet inte är på topp. Men jag har sett en jäkla frenesi och beslutsamhet, säger Sundquist och fortsätter:

– Och så vann vi sist och det gjorde ju inte saken sämre, så jag tycker att det ser bra ut.

De fem förlusterna under Sundquist har i fyra av fallen varit med uddamålet.

Och han tycker att man borde lagt beslag på några poäng till.

– En anledning till att vi förlorade var små marginaler, även om jag tycker att vi är nöjda med en poäng mot AIK borta där vi biter tillbaka och skapar chanser. Hemma har vi gett bort ett par matcher där vi borde kunnat stänga tidigare, men gett bort chanser till motståndarna som de kan göra mål på. Men tendenserna tycker jag har sett bra ut och det jag hör är att det är en stor tro på det här, säger han.

Men du tycker att ni är på rätt väg?

– Oavsett vem som kommer in så finns det saker man skruva på direkt, men det tar lite tid och mentalt är man lite stukade och det är inte något som görs per automatik utan det gäller att bygga upp saker och tro på det. Och det tycker jag att killarna responderat jättebra på, så jag tycker att vi är på rätt väg.

Det var glada miner i Modo i lördags när Västerås besegrades med 6–1. Foto: Bildbyrån

Och Modos spelschema kunde knappt ha blivit svårare i jakten på slutspel.

Tre möten med Mora, som jagar en plats bland de sex främsta, dubbelmöte med serieledarna Timrå, dubbelmöte med tabelltrean Björklöven samt ett möte vardera med tabelltvåan BIK Karlskoga och femman Tingsryd.

Det är med andra ord inga matcher där Öviksgänget går in som favoriter till matcherna.

– Så är det. Vi vet om situationen och den visste de om redan innan, sedan får de utvärdera senare varför de hamnat i den här situationen. Nu är det en match i taget och jag ser glöden hos grabbarna som vill att det ska gå bra och att det ska fungera, konstaterar Sundqvist.

Mot Mora får man dessutom klara sig utan Theodor Niederbach, som även missar fredagens derby mot Timrå, då han är återkallad till Frölunda.

– Vilket är synd då han är en jäkligt duktig spelare som är viktig för oss. Men han är deras spelare och ska ned dit, men då är det andra som får kliva fram.

Lånet från Oskarshamn, målvakten Tex Williamsson, är ett osäkert kort efter att SHL-klubben fått in covid-19 i truppen under tisdagen, men målvakten är tänkt att vara på plats i Övik ändå.

– Sedan vet jag inte hur det är med covid och tester, men jag räknar inte med honom imorgon (läs idag) i alla fall med grund av detta, säger Sundqvist.

***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)