Utnyttjar klausulen – lämnar moderklubben för spel i SHL: "Hjälpt oss väldigt mycket"


23 januari 2021
Det blev 28 matcher i Västerås den här sejouren för Niclas Lundgren.
Nu meddelar klubben att han lämnar för spel i SHL och Färjestad.
– Samtidigt visste vi om att chansen alltid fanns där att klubbar högre upp i seriesystemet skulle kunna vara intresserade ju längre säsongen gick, säger sportchefen Patrik Zetterberg till Västerås hemsida.

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Niclas Lundgren anslöt till Västerås i oktober efter att han gått klubblös under sommaren och inledningen av hösten.

När han skrev på var det på ett korttidskontrakt som sträckte sig till sista november, men förlängde sedan kontraktet för resten av säsongen.

Det fanns dock en klausul i det kontraktet som gjorde gällande att Lundgren skulle kunna lämna laget om ett lag i en högre liga ville värva honom.

Och så blir nu fallet.

Under lördagen meddelade Västerås att Lundgren lämnar för spel i SHL och kort senare gick Färjestad ut med att man knutit till sig backen på ett kontrakt för resten av säsongen efter att man drabbats av skador på backsidan.

– Ett ruskigt oönskat läge med alla skador på vår backsida, så jag är glad att Niclas Lundgren vill komma och hjälpa oss. Det är en kille som spelat åtta säsonger i SHL (senast i Brynäs och Växjö), han kan ligan och det är en spelare som vi väl kan sägas likna Jens Westin i sin spelstil. En hårt arbetande back som är välkommen till oss. Vi behöver folk helt enkelt, säger general managern Peter Jakobsson som hoppas få backen spelklar redan till eftermiddagens match mot Leksand.

På 28 matcher blev det ett mål och fem assist för Lundgren i VIK-tröjan denna sejour.

Västerås tvingas därmed ut på backjakt.

– Så blir det. Vi får se vad som kan dyka upp. Jag kommer inte stressa fram något men på sikt kommer vi att behöva få in en back till, säger Zetterberg

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons