HockeyNews
PLUS

Väsby plockar in NHL-draftad kanadensare – bryter kontraktet med forwarden

(15546) Väsby
Bildbyrån

Publicerad: 26 november 2020

FacebookXWhatsApp

Väsby Hockeys Joakim Axman har kommit överens om att bryta sitt kontrakt med klubben.
Samtidigt plockar laget in en tung förstärkning, i form av kanadensaren Colin Smith, som närmast kommer från spel i Tyskland.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET – ligans huvudpartner 

Joakim Axman plockades in till Väsby från Strömsbro inför den här säsongen, efter en riktigt stark säsong i HockeyEttan i fjol. Förra året gjorde forwarden 56 poäng på 40 matcher, men i allsvenskan har produktionen inte kommit igång. 

Gävlesonen har endast mäktat med ett mål och en assist på 13 matcher och nu har parterna kommit överens om att bryta kontraktet. 

Men Väsby tog inte lång tid på sig att hitta en ersättare. Under tisdagsmorgonen presenterades amerikanen Colin Smith, som närmast kommer från spel med Kölner Haie i den tyska högstaligan DEL.

LÄS MER: Lämnade Brynäs efter tuffa hösten – nu är backen klar för spel i HockeyEttan 

Smith spelade också U18-VM med Kanada 2010 och draftades 2012 av Colorado Avalanche i den sjunde rundan, som spelare 192 totalt. 

Under fem säsonger spelade 27-åringen AHL-hockey men har även fått känna på NHL-spel. Säsongen 2014/2015 fick han nämligen spela en match för Colorado, men lämnade isen poänglös. 

Nu är forwarden alltså klar för spel i HockeyAllsvenskan med Väsby, och kommer ställas på isen redan på fredag i matchen mot Timrå.

–Colin är en väldigt ambitiös och hårt jobbandes center/forward som besitter en hög skicklighetsnivå i spelet med puck. Han kommer spetsa till forwardsuppsättningen ordentligt och det känns väldigt bra att en så pass meriterad spelare väljer spel i Väsby för resten av säsongen, säger sportchefen Tom Tärnström till klubbens hemsida. 

***

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)