HockeyNews
PLUS

Ekman-Larsson knäppte Nashville på näsan – efter skadedrama

(14773) Oliver Ekman-Larsson collage
Bildbyrån/Sportsnet

Publicerad: 6 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

När Oliver Ekman-Larsson tvingades lämna isen efter en hård tackling av Nashvilles Austin Watson darrade nog ett och annat Arizona-fan på andan.
Men ”OEL” var snart tillbaka – och såg att båda hjälpa sitt lag till seger och att reta gallfeber på motståndarna.

Nattens kraftmätning mellan Arizona och Nashville var inte utan sin beskärda del av fysiska inslag. Halvvägs genom matchen fick Ekman-Larsson en ordentlig smäll in i sargen av Watson och föll till isen i smärtor.


Coyotes lagkapten fick bege sig mot omklädningsrummet men kunde återvända redan i tredjeperioden där det fysiska spelet fortsatte. Halvvägs genom perioden to Predators Craig Smith sats och delade ut en tackling i huvudet på Arizonas 2–1-skytt Conor Garland och fick åka och sätta sig i utvisningsbåset.

Och i det följande numerära överläget visade Ekman-Larsson vägen genom att spela fram till Taylor Hall för 3–1. Minuter senare grejade Carl Söderberg 4–1 i öppen bur, men inte ens då var stöket var över. I nästa sekvens hamnade OEL och Roman Josi i en dust och snart därpå hade alla spelarna på isen gripit tag i en danspartner.

Domarna kunde dock skilja på spelarna och efter att ha utfärdat dubbla utvisningar till Coyotes svenske lagkapten fick Nashville avsluta med ett fruktlöst powerplay innan slutsignalen ljöd.

Därmed leder nu Arizona serien med 2–1 i matcher och har möjlighet att säkra avancemang när lagen går nästa rond på fredag kväll, svensk tid.

Arizona Coyotes – Nashville Predators 4–1 (1–0, 0–1, 3–0)
Mål, Arizona: Christian Dvorak (Assist, Nicklas Hjalmarsson), Conor Garland, Taylor Hall (assist, Oliver Ekman-Larsson), Carl Söderberg
Mål, Nashville: Viktor Arvidsson (assist, Filip Forsberg)
Skott: 28 – 40 (9–19, 9–5, 10–16)

*** 

Okej artikel? Värd en varm med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)