Forsberg tvåmålsskytt – men Arizona vann första slutspelsmatchen på åtta år

(14722) Ekman Larsson

Publicerad: 2 augusti 2020

Filip Forsberg blev tvåmålsskytt – men uppförsbacken var redan för lång.

Oliver Ekman-Larssons Arizona höll undan och fick vinna sin första slutspelsmatch på åtta år.

Ekman-Larsson hade visserligen en del flyt med sig men det var den svenske kaptenen som gav Arizona ledningen i första slutspelsronden mot Nashville.

Christian Dvorak ökade på till 2–0, Clayton Keller fixade 3–0 i spel fem mot fyra och Nashville hamnade illa till tidigt i matchen.

Det var Filip Forsberg som sköt nytt liv i matchen när han spräckte nollan på Darcy Kuemper med tre sekunder kvar till första pausvilan.

Trots att Michael Grabner utnyttjade ett friläge till 4–1 för Arizona så var den här matchen på väg att bli dramatisk.

I tredje perioden reducerade Ryan Ellis innan Filip Forsberg klev fram på nytt och gjorde sitt andra mål i matchen.

Men närmare än så kom aldrig Nashville utan Arizona höll undan och tog en mycket efterlängtad seger – det här är första gången på åtta år som Arizona får chansen att spela slutspelshockey och nu har man dessutom fått bästa tänkbara start i matchserien (bäst av 5).

Nästa match mellan lagen spelas på tisdag klockan 20.30 svensk tid.