NHL-svepet: Svenskarna i Nashville och Columbus imponerar

Publicerad: 31 juli 2020

Under natten till fredagen svensk tid spelades de sista tre träningsmatcherna innan NHL slutspelet startar under lördagen. Här är det hetaste från dessa matcher.

Dallas Stars - Nashville Predators 0-2
Svenskarna: Nashville:Viktor Arvidsson (två mål), Filip Forsberg (två assist)

Det var svenskarna som stod i centrum när Nashville besegrade Dallas Stars med 2-0 i genrepet inför NHL-slutspelet som startar i helgen. Med sina två mål blev Viktor Arvidsson matchens ende målskytt, efter att två gånger om blivit serverad av landsmannen Filip Forsberg. Forsberg och Arvidsson återfanns i Predators förstakedja tillsammans med Ryan Johansen - en trio som förväntas bidra till Nashvilles poängproduktion i slutspelet.

Dallas stjärna Tyler Seguin missade matchen, men förväntas vara redo för spel när Stars möter Vegas Golden Knights på måndag.

Columbus Blue Jackets - Boston Bruins 4-1
Svenskarna: Columbus:Gustav Nyquist (ett mål)

I Toronto stod Columbus för en imponerande insats när de besegrade fjolårsfinalisten Boston Bruins med 4-1. Blue Jackets rivstartade matchen och hann göra hela tre mål innan den första perioden var färdigspelad. Även Columbus svenskar imponerade och Gustav Nyquist blev målskytt.

David Pastrnak gjorde Bostons enda mål i matchen. Målet var en positiv indikation från tjecken, som missade stora delar av Bostons träningsläger då han tvingades sitta i karantän efter att ha anlänt från sitt hemland för drygt två veckor sedan.

Bostons rivjärn Brad Marchand klev av isen med tio minuter kvar av matchen efter att ha kolliderat med Columbus Zach Werenski. Marchands potentiella frånvaro är oroväckande för Boston, då Bruins-stjärnan var en bidragande faktor till lagets framgång i grundserien med sina 87 poäng på 70 matcher. Boston-forwarden förväntas dock vara tillbaka på söndag när Bruins tar emot Flyers i den första tävlingsmatchen sedan uppehållet.

Arizona Coyotes - Vegas Golden Knights 1-4
Svenskarna: Arizona: Oliver Ekman-Larsson (en assist) Vegas Golden Knights: William Karlsson (en assist)

Nattens sista match spelades mellan Västkustlagen Arizona Coyotes och Vegas Golden Knights, där Golden Knights vann planenligt med 3-1. Vegas kopplade greppet tidigt i matchen och gick till pausvila med en 2-0-ledning, efter två mål av Reilly Smith.

Taylor Hall reducerade till 2-1 på passning från Oliver Ekman-Larsson, men närmare än så kom aldrig Coyotes.

Special teams fäller ofta avgörande i Stanley Cup-slutspelet och i nattens match gjordes fyra av fem mål i just den spelformen. William Karlsson användes flitigt i både numerärt över- och underläge, och bidrog med en assistpoäng till Smiths andra mål.

Vegas stjärnmålvakt Marc-Andre Fleury spelade hela matchen och just nu pekar det mesta på att Robin Lehner kommer att få stå åt sidan när slutspelet drar igång.