HockeyNews
PLUS

Rutinerade coachen tar över New Jersey: "Det är en fantastisk chans"

(14505) Lindy Ruff
Marcus Ericsson/Bildbyrån

Publicerad: 9 juli 2020

FacebookXWhatsApp

New Jersey Devils har till slut hittat sin nye tränare.
Under torsdagen presenterades Lindy Ruff som ny huvudansvarig i Jesper Boqvist och Jesper Bratts lag.
– Det är en spännande tid att bli en del av Devils organisation och jag har viljan och ambitionen att ta oss tillbaka till slutspelet, säger han till klubbens hemsida.

New Jersey Devils har varit på jakt efter en ny huvudtränare, på permanent basis, sedan de sparkade John Hynes i februari. Under tiden som sökandet pågått har Alain Nasreddine, som var assisterande tränare under Hynes, haft jobbet men nu står det klart att Devils avslutat sin jakt.

Under torsdagskvällen meddelade de nämligen att de utsett den 60-årige Lindy Ruff till organisationens 19:e huvudtränare genom tiderna.

Ruff, mest känd för sina 15 säsonger som huvudtränare i Buffalo, kommer närmast från jobbet som assisterande tränare i New York Rangers, ett jobb som han haft de tre senaste säsongerna.

Tidigare har han också erfarenhet från att ha varit en del av Kanadas ledarstab under såväl OS som VM samtidigt som han varit i NHL som tränare i olika roller sedan säsongen 1993–94. Hans 736 segrar gör honom till den sjätte vinstrikaste tränaren i NHL genom tiderna.

– Jag är spänd på att hoppa tillbaka i rollen som huvudansvarig och leda det här laget in i framtiden. Det är en fantastisk chans att få leda ett gäng unga lovande spelare med bra ledarskap och ta dem till nästa nivå, säger Ruff till klubbens hemsida.

Jesper Boqvist och Jesper Bratt, om han förlänger sitt kontrakt med klubben, får därmed en ny röst att lyssna på den kommande säsongen.

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)