HockeyNews
PLUS

Bekräftat: Poängkungen lämnar Hockeyettanklubben – allsvenskan nästa?

(14428) Heiver
Bildbyrån

Publicerad: 29 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Det kom väl inte som någon större sensation, men nu är det officiellt att KRIF Hockeys poängkung Alexander Heiver lämnar Hockeyettanklubben efter succésäsongen. 

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

I sin tredje säsong i KRIF Hockey i Hockeyettan blixtrade smålänningen Alexander Heiver till ordentligt. Forwarden fick ordentligt förtroende av nye tränaren Emil Ivansson och betalade tillbaka.

Det blev 14 mål och 32 assist på 42 matcher under säsongen. 

Nu är det slutspelat i KRIF för den här gången för Heiver. På måndagskvällen bekräftade klubben att Heiver och åtta spelare till lämnar klubben.

Heiver har efter succésäsongen kopplats till Hockeyallsvenskan och där uppgifter placerar 23-åringen hos Karlskrona. En klubb som Heiver har ett förflutet i som J20-spelare, dessutom står han noterad för 13 SHL-matcher för KHK. Men som de flesta vet är det oklart om Karlskrona spelar i Hockeyallsvenskan kommande säsong, vilket har fördröjt en eventuell övergång för Heivers del.

Efter att Svenska ishockeyförbundet ansett att Karlskrona är på obestånd och nekat klubben licens för att spela i Hockeyallsvenskan, så har klubben lämnat in överklagan till Appellationsnämnden. Fortsättning följer i den frågan. 

LÄS MER: Upppskattade powerforwarden kan bli kvar

Här är övriga spelare som har lämnat KRIF
: Tim Henriksson (klar för Huddinge), Oskar Brändström (klar för Dunaújvárosi Acélbikák), William Wellén (klubb ej klar), Oskar Lindgren (klar för Vimmerby), Oliver Olsson (klubb ej klar), Viktor Holmkvist (klubb ej klar), Jesper Solomon Frisell (klubb ej klar) och André Nordstrand (klar för Väsby).

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)