AnnonsLISTA: Offensiva pjäser och rörliga backar – här är allsvenskans nordamerikaner


14 juni
I går gick Mikael Mjörnberg igenom nordamerikanerna i Hockeyettan.
I dag går HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson igenom Hockeyallsvenskans motsvarigheter.

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Matt Bailey, forward, Södertälje
Kommentar:
Var uppskattad hjälte när Mora tog steget upp i SHL och stannade kvar tills de åkte ur högstaligan. Är nu tillbaka i allsvenskan efter att han presenterats av Södertälje tidigare i veckan. Det efter att han spenderat en säsong i tyska ligan där han stod för sin högsta poängnotering (25) som senior på 48 matcher för Ingolstadt.

Frank Corrado, back, Modo
Kommentar: En robust back som alltid suttit försvarsspelet i första hand men vars offensiv inte ska underskattas. Är rörlig på skridskorna vilket gör att han inte har några problem att täcka ytor och följa med motståndare för att förhindra farliga målchanser, men även hjälper honom att snabbt ta sig själv och laget ut ur egen zon. Högerfattad dessutom.

LÄS MER: Så har HA-klubbarna värvat – de har värvat bäst och sämst 

Offensive Justin Crandall. Foto: Johan Löf/Bildbyrån

Justin Crandall, forward, Björklöven
Kommentar: En tredjedel av Björklövens framgångsrika förstakedja förra säsongen och har under sina två säsonger i ligan visat att han är ett offensivt hot, på 98 matcher har det blivit 84 poäng för tre olika lag. Smart offensiv spelare som både kan spela fram medspelare och avsluta anfall på egen hand.

Gerry Fitzgerald, forward, Västervik
Kommentar: En av de mindre kände nordamerikanerna inför kommande säsong. Beskrivs som en skridskostark tvåvägscenter som mest fått lyfta defensiva roller i AHL de tre senaste säsongerna. Västervik hoppas få ut mer offensiv ur den 26-årige kanadensaren.

LISTA: Fem nordamerikanska allsvenska spelare som står utan kontrakt 

Alex Hutchings, forward, Björklöven
Kommentar: Har under fyra säsonger i allsvenskan visat att han tillhör en av ligans främsta offensiva hot och har också varit supporterspelare de två senaste säsongerna för Oskarshamn och Björklöven. En vass målskytt till högerskytt som senaste säsongen även fick två högklassiga kedjekamrater i Vesel och Crandall vilket gjorde att det blev än fler poäng än tidigare.

Michael Kapla, back, Västervik
Kommentar: Den 25-årige amerikanen har fem NHL-matcher på meritlistan men har mestadels hållit till i AHL sedan han lämnade college där han avslutade med två raka säsonger som lagkapten för UMass-Lowell. Smart back med bra passningar. Ska vara en ledartyp.

Rutinerade Brendan Mikkelson. Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Brendan Mikkelson, back, Modo
Kommentar: Rutinerad och smart back som nu gör sin tredje sejour i Sverige efter tre säsonger i SHL med Luleå en 17 matcher i allsvenskan för Västerås tidigare i karriären. Kommer att få dra ett tungt lass tillsammans med Corrado på backsidan i Modo kommande säsong. Besitter bland annat ett tungt skott. 

Anthony Peters, målvakt, Modo
Kommentar: Kommer från en tung säsong statistiskt sätt i tyska liga med Iserlohn, som bara vann 17 matcher som lag, där han bara vann sju av de 28 matcher han vaktade målet i. Fick under sina två sista säsonger i AHL stå bakom Pittsburgh Penguins mer lovande målvakter. Ett tvåårskontrakt från Modo tyder på att de har förtroende för kanadensaren, som bör ha vant sig vid större is nu.

LISTA: Tio transatlanter som kan hamna i Sverige kommande säsong 

Adam Plant, back, Björklöven
Kommentar: Fyndades av Västervik inför förra säsongen och när Björklöven spände musklerna inför kvalspelet plockade man in den rörlige backen. Har bra spelförståelse och ett bra förstapass vilket passar som handen i handsken i Björklövens spelsystem och han fick direkt stort förtroende i form av istid, som inte lär minska kommande säsong.

Tyler Vesel, forward, Björklöven
Kommentar: En smart center som gör ett gott jobb i alla tre zoner vilket blev ett perfekt komplement till Hutchings och Crandall i förstakedjan förra säsongen. Tekar bra och har bra spelförståelse vilket också syns i statistiken då han alltid varit mer av en framspelare än en avslutare.

***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons