HockeyNews
PLUS

Häman Aktell om uppbrottet med Björklöven: "De vet inte hela sanningen"

(13710) Hardy
Bildbyrån

Publicerad: 24 april 2020

FacebookXWhatsApp

Ryktena har funnits ett bra tag – på fredagseftermiddagen blev det officiellt. Backjätten Hardy Häman Aktell är klar för SHL-spel med Växjö de två kommande säsongerna.
– Växjö har en bra plan för mig, säger Häman Aktell till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

I slutet av mars kommunicerade Björklöven ut att den lovande backen Hardy Häman Aktell skrivit på ett nytt tvåårskontrakt. Men det kontraktet blev till slut inte mycket värt. Tidigare i veckan avslöjade SportExpressen att backen var nära en övergång till Växjö. På fredagen blev övergången till SHL-klubben officiell. 

Det tog alltså knappt en månad från det att Björklöven kommunicerade ut Häman Aktells nya kontrakt med den allsvenska klubben – till att Växjö presenterade backen.

Björklövensupportarna är väl inte helt nöjda med att en back som nyss skrev på ett kontrakt nästan direkt efter byter klubb. Något som 21-årige Häman Aktell har förståelse för, men han vill samtidigt berätta hur allt gällande Björklövenkontraktet ligger till. 

– Jag skrev på kontraktet några veckor före slutspelet. Då var ju tanken att jag skulle följa med Björklöven till SHL. Tanken var att det nya kontraktet skulle presenteras i slutet av grundserien i samband med någon hemmamatch. Men antingen var jag skadad eller skulle klubben presentera säsongens spelare och så vidare. Det blev aldrig av, säger Häman Aktell till HockeyNews.se och fortsätter:

– Sen kom coronan och stängde säsongen snabbt, vi valde att presentera allt efter säsongen. Sedan hörde Växjö av sig och man vill alltid uppåt. Jag kan förstå om några supportar är irriterade på mig, men de vet inte hela sanningen heller. Jag skrev på Björklöven tidigt innan slutspelet, säger Hardy Häman Aktell.

Hur summerar du dina två säsonger i Björklöven?

– Lärorika. Det var mina första år inom seniorhockeyn. Förra säsongen hade vi ett grymt lag och jag blev också en bättre spelare. Jag ökade min fysiska status och fick spela mycket i både boxplay och powerplay, säger Häman Aktell, som kom till Björklöven från Skellefteås organisation.

Efter två säsonger i Björklöven blir Växjö och SHL nästa kapitel i backen Hardy Häman Aktells hockeyhistoria. Foto: Bildbyrån

Nu ska den NHL-draftade (Nashville) 21-åringen ta nästa kliv i SHL och Växjö.

Hur gick tankarna när Växjö hörde av sig?

– Klart att det var en hel del tankar, men chansen att få spela i SHL lockade. Jag vill uppåt och det känns jättebra att gå till Växjö.

Du har skrivit på ett tvåårsavtal med Växjö. Vad har de sagt till dig?

– Växjö har en bra plan för mig.  Jag ska jobba hårt och förtjäna min istid och fortsätta utvecklingen. Det är målet, säger Hardy Häman Aktell.

Växjös sportchef Henrik Evertsson sa följande till klubbens hemsida efter att övergången blev offentlig:

– Vi har följt Hardy under hela förra säsongen och anser att han är en väldigt spännande spelare. Ordentligt på väg uppåt efter att ha lagt en skadefylld juniortid bakom sig. Hardy som spelare är ganska komplett och kommer tids nog kunna bidra i alla aspekter av spelet. Han kompletterar vår i övrigt ganska erfarna backsida på ett bra sätt.

***


Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)