HockeyNews
PLUS

HV71-forwarden närmar sig en NHL-flytt – så kan han ersättas

(13687) Linus Sandin/HV71
Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Publicerad: 23 april 2020

FacebookXWhatsApp

Linus Sandin kommer allt närmare NHL-drömmen.

Därför tränar den målfarlige högerskytten inte längre med övriga spelare i HV71.

– Sannolikheten är ganska stor att Linus åker över, säger HV:s sportchef Johan Hult till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Högerskytten Linus Sandin värvades till HV71 från Rögle inför den senaste säsongen. Den 23-årige upplänningen motsvarade förväntningarna och pangade in 19 mål, vilket innebär att han har gjort 35 mål i SHL de senaste två säsongerna.


Enligt Jönköpings-Posten  är Philadelphia Flyers den NHL-klubb, som leder kampen om att få Sandins namn på ett kontrakt. Linus Sandins lillebror Rasmus Sandin är redan NHL-back i Toronto.


LÄS MERSandin vill nå NHL via HV71: ”Alla spelares dröm”


HV71 har inlett träningen inför nästa säsong och då får Linus Sandin hålla sig lite åt sidan av övriga gänget.


– Vi har sagt att här och nu är sannolikheten ganska stor att Linus åker över. Då har vi valt att han tränar lite på egen hand just nu, säger HV71:s sportchef Johan Hult till HockeyNews.se.


Det finns NHL-intresse även för HV71:s succévärvning Johannes Kinnvall, som med 40 poäng (11 mål, 29 assist) på 51 matcher blev HV:s poängkung i SHL.


– Vi vet om intresset för både Johannes Kinnvall och Linus Sandin från NHL. Det vet vi om. Det återstår att se var det landar för de här killarna.


Men till skillnad från Linus Sandin tränar Johannes Kinnvall fortfarande med sina lagkamrater i HV.


– Vi har valt det lite beroende på hur situationen ser ut för dem. Linus har vi än så länge gjort så att han kör en alternativ träning. Känslan är att han ligger längre fram i processen med NHL än vad Kinnvall gör, säger Hult.


BIK Karlskogas skyttekung Fredrik Forsberg kan få en stor roll i HV71 om Linus Sandin flyttar till NHL. Foto: Bildbyrån.


Om drömmen om NHL går i uppfyllelse för Linus Sandin tappar HV71 en vass högerskytt. Och i antal forwards skulle HV vara nere på tolv forwards, vilket skapar två luckor att fylla framöver.


Genom värvningen av BIK Karlskogas skyttekung Fredrik Forsberg, som sköt 32 mål i Hockeyallsvenskan, har HV skaffat sig en skicklig potentiell ersättare för Linus Sandin.


– Vi har pusselbitar kvar helt klart, men vi känner väl att Fredrik Forsberg definitivt kan vara en spelare som ska kunna fylla det tomrummet som Linus eventuellt skulle lämna efter sig. Så är det ju, säger HV71:s sportchef Johan Hult.


Ex-leksingen Fredrik Forsberg har gjort hela 52 mål för BIK Karlskoga de senaste två åren.


– Han har haft bra tålamod och gjort det här som alltid är svårt som spelare när det går bra för dig, att våga ha tålamod i vissa situationer. Det kräver mod och det kräver att man får bra rådgivning från sin omgivning. Jag är helt övertygad om att han är redo nu för att spela i SHL, säger Hult.


***


Bra? Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)