HockeyNews
PLUS

Forwarden om kontroversiella övergången: "Förstår att det kan svida lite"

(13634) Sebastian Ohlsson
Pär Olert/Bildbyrån

Publicerad: 17 april 2020

FacebookXWhatsApp

Att lämna Modo eller Timrå för att säsongen senare representera det andra laget är inte särskilt vanligt.
Sebastian Ohlsson lämnar nu Timrå för ärkerivalen efter två år.
– Jag förstår att det kan svida lite i vissa supportrarnas ögon, säger han till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Åselesonen Sebastian Ohlsson hade jobbat sig upp genom Skellefteås juniorlag till en plats som ordinarie i SHL-laget där han spenderade tre hela säsonger innan han valde att skriva på för Timrå inför säsongen 2018–19 när de var nykomlingar i SHL.

Med förhoppning om större roll och förtroende landade han i Medelpad, men första säsongen blev störd av både skador och avstängningar.

Den vindsnabbe forwarden valde sedan att följa med laget ned i allsvenskan – och där kom genombrottet under förra säsongen.

På 50 matcher blev det 18 mål och 20 assist, varav fem av målen kom i numerärt underläge.

– Jag kände någonstans att förra säsongen var den säsong jag ville ha året innan. Det var en sjukt rolig säsong i år och jag fick visa den spelare jag vetat att jag kan vara, säger han till HockeyNews.se.

LÄS MER: Poängstark säsong i bagaget - nu lämnar forwarden Timrå för Modo

Under säsongens gång fanns intresse från SHL-klubbar, men under våren svalnade det på grund av coronakrisen.

Timråfansen hoppades få se Ohlsson i den röda tröjan även nästa säsong.

Men under fredagen slog det ned som en bomb när han presenterades av ärkerivalen Modo där han skrivit på för de två kommande säsongerna.

– Det känns jättespännande, det är något jag ser fram emot väldigt mycket. Det är en stor klubb och det känns som att de har mycket bra saker på gång. Det är en klubb som vill framåt och uppåt och vill ta steg, det är något jag också vill göra. Jag tror att tillsammans så kan det bli riktigt bra, både för mig och för klubben. Jag tror att det är bra steg att ta, säger han.

Hur var dialogen med Timrå?

– Egentligen har jag inte hört från dem förrän i förrgår och i och med att det varit så är det klart att man byggt en relation och pratat med andra klubbar och när det blev allt med corona så svalnade intresset från SHL också. Det var aktuellt under säsongen men svalnade efteråt och då har jag känt att det blir inte konstigt om man börjar prata med andra allsvenska klubbar. Samtidigt som jag inte hört något från Timrå så hade jag bestämt mig när de hörde av sig i förrgår.

Det är inte en okontroversiell övergång du gör?

– Det är något man får ta hänsyn och acceptera, jag förstår att det kan svida lite i vissa supportrarnas ögon. Samtidigt måste jag tänka på vad som är det bästa för mig och det tror jag är det här just nu.

Sebastian Ohlsson, målskytt mot Modo förra säsongen – nu klar för spel i Modo. Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

Modo har under våren fått se flertalet toppspelare lämna och kring tränarposten råder det osäkerhet då det stormat kring Björn Hellvkist efter hans uttalanden i samband med att han uppgetts vara aktuell för Leksand.

Nu hoppas Ohlsson att flytten ska göra båda parter gott.

– Det känns jättespännande, det är något jag ser fram emot väldigt mycket. Det är en stor klubb och det känns som att de har mycket bra saker på gång. Det är en klubb som vill framåt och uppåt och vill ta steg, det är något jag också vill göra. Jag tror att tillsammans så kan det bli riktigt bra, både för mig och för klubben. Jag tror att det är bra steg att ta, säger han.

Vad vill du få ut av flytten hockeymässigt?

– Det är det jag påbörjade i Timrå förra säsongen, där jag fick visa den spelare som jag är. Jag vill fortsätta utvecklas, framförallt offensivt och ta steg där. Jag är fortfarande ung och har mycket att lära och jag hoppas få ännu mer hjälp där i många delar av spelet. Sedan vet jag var jag har mina styrkor redan, i försvarsspelet och framför allt min fart. Men jag har fortfarande mycket att lära och det hoppas jag få hjälp med nu.

Det är inte ovanligt att tilltänkta spetsspelare skriver kontrakt över endast den kommande säsongen när det kommer till spel i allsvenska klubbar.

Ohlsson kritade på för de två kommande säsongerna med ett tydligt mål – spel i SHL.

– Det jag hoppas och tror är att vi tar steget upp i år, säger han och fortsätter:

– Först och främst vill jag ha klart det så tidigt som möjligt för jag vill helst veta vad som kommer hända inom den närmaste framtiden, så det är klart att jag ville skriva så tidigt som möjligt. Sedan är det för bekvämlighetens skull är det skönt att veta var man ska vara de två kommande åren. Sedan finns det ju inget som säger att vi inte går upp, som jag hoppas att vi gör, men chansen finns att byta till en SHL-klubb ändå fast man sitter på kontrakt, även om jag helst inte vill göra så.


Övergången innebär även att Ohlsson uppfyller en barndomsdröm.

– Hela min uppväxt har vi hejat på Modo och jag har två  bröder som är hardcore fans och verkligen älskar Modo. De blev ju så klart överlyckliga och det är en dröm som går i uppfyllelse för dem också samtidigt som det är en barndomsdröm för mig. Så det känns roligt på det sättet också, säger han.

Han tror att han kan få ut ett par extra procent bara av att ta på sig Modotröjan.

– Jag tror att det är bra att spela i en klubb som man känner för, jag tror man kan ge lite extra då. Man kommer nog ge lite extra bara på grund av det.

***

Riktigt bra! Värd en kall öl  – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)