Leksand värvar finsk guldcenter: "Jag är väldigt glad"


9 april 2020

Leksand har hittat en toppcenter till kommande säsong.
Otto Paajanen ansluter från finska ligan.
– Jag är väldigt glad och förväntansfull över att få komma till Leksand. SHL är en bra liga, och jag vet att Leksand har fina förutsättningar och väldigt bra fans, säger han till klubbens hemsida.


SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Säsongen 2018–19 var Otto Paajanen lagkapten i HPK, hans moderklubb, och säsongen slutade med att Paajanen fick lyfta pokalen som finsk mästare.

Inför förra säsongen flyttade den 27-årige centern till Helsingfors för spel med IFK och där tog han ytterligare ett kliv i sin karriär.

På 49 matcher blev det 37 poäng för centern som i HP gjorde 34 poäng på 60 matcher som bäst, och han gjorde dessutom återkomst i det finska landslaget efter tre års frånvaro.

Och nu står det klart att det blir spel i Leksand de två kommande säsongerna.

– Jag hoppas att kunna hjälpa Leksands IF vinna matcher och ta nästa steg i utvecklingen som förening. Jag är glad att få den här möjligheten och en ny utmaning. En av mina drömmar har varit att komma till Sverige, och det ger mig energi inför sommaren och den nya säsongen, säger Paajanen till klubbens hemsida.

Leksandsledningen var på plats i Finland och scoutade potentiella nyförvärv tidigare i vintras.

– Vi var över till Finland och tittade på Otto i februari, och jag gillar sättet som han jobbar på. Han är en spelare som vill vara i hettan framför mål och tar sig in på ytorna där vi kanske hade det lite kämpigt under säsongen. I Otto får vi in en spelare som kan spela både powerplay och boxplay, och han är en tvåvägscenter som kommer att vara väldigt användbar för oss. Jag är jätteglad att Otto ville hänga med på vår resa framåt, säger general managern Thomas Johansson.