Här är HV71:s nya tränarstab – och nyckelpersoner förlänger


31 mars 2020

HV71 tar ny sats med Nicklas Rahm som huvudnamn i tränarstaben.

Och klubben har även nyheter i organisationen.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


På tisdagen berättade HV71 att det blir den assisterande tränaren Nicklas Rahm som befordras till att bli ny huvudcoach och därmed Stephan ”Lillis” Lundhs efterträdare.


Rahm har skrivit på ett tvåårskontrakt till och med 2022.


– En stor ära och en spännande utmaning. Jag har vuxit upp med HV71 och att få förtroendet att bli huvudtränare känns naturligtvis stort. Jag drivs av passion och engagemang i mitt ledarskap och det är något jag ska fortsätta med även som huvudtränare, säger Nicklas Rahm till Jönköpingsklubbens hemsida .


HV71 har också hämtat in Djurgårdens före detta assisterande coach och backansvarige Stefan Nyman i tränarstaben. Nyman har den senaste säsongen jobbat i Lugano i Schweiz, men då klubben krisade var han en av dem som fick sparken. Han har tidigare varit i SSK.


Nyman, som ska ha extra koll på defensiven och backarna, har skrivit på ett treårsavtal till och med 2023.


– Jag fick en bra känsla för HV71 och det upplägget som presenterades för mig. HV71 har alltid ambitionen att vinna och det tilltalar mig. Jag gillar att jobba med människor och brinner för utveckling och det ser jag fram emot att göra i klubben, säger Nyman till HV:s hemsida.


Stefan Nyman återvänder till SHL och har skrivit på ett treårskontrakt med HV71 och blir ansvarig för defensiven. Foto: Bildbyrån.


HV71 har också förlängt kontraktet med målvaktstränaren William Rahm i tre år till 2023. Sedan tidigare har Jonas Holmström en roll som assisterande tränare i HV till och med 2021.


LÄS MERHV71-tränaren uppvaktas på annat håll: "Får lite förslag"


Klubben meddelar även att sportchefen Johan Hult har skrivit under ett nytt treårskontrakt.


– Vi är väldigt nöjda med det jobb som Johan gör och vi ser honom som den naturliga ledaren för den sportsliga organisationen även i framtiden. Vad gäller Johan Davidsson, som idag är assisterade sportchef, har vi en pågående dialog med Johan kring hans fortsättning, säger HV:s klubbdirektör Agne Bengtsson till klubbens hemsida.


***


Bra? Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.