HockeyNews
PLUS

LISTA: Säsongens busar i Hockeyettan

(13401) Stuxberg / Persson /Tamminen
Montage Swe Press Photo

Publicerad: 28 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Det kan vara på sin plats att blicka tillbaka mot den säsong som så snöpligt fick avslutas i förtid och den här lördagen gör HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg detta genom att kika på de fem spelare som drog på sig flest utvisningsminuter säsongen som gick. På den listan döljer sig så väl några väntade namn som en superstjärna.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

5. Henri Tamminen, Boden (98 minuter)
Finländaren måste nog ändå beskrivas som den perfekte importen för Boden. Klubben hade kanske hoppats att han skulle vara lite mer framfusig i målskyttet och pricka nätet snarare än målvakten fler än de elva gånger det blev i seriespelet, men i övrigt checkade han alla boxar för en Boden-spelare. Aggressiv, lättretlig, provocerande och ständigt på plats där det hettade till. Tamminen skapade känslor och situationer och det vore intressant att se en fortsättning för honom i den satsande klubben.


4. Oscar Svanborg, Kumla (98 minuter)
Hans tredje säsong i a-laget blev också hans mest utvisade. Det har varit en stegrande kurva sedan Svanborg fick förtroendet att kliva in i representationslagets dress. Från 42 minuter första säsongen, till 67 säsongen därpå och alltså hela 98 stycken den här avbrutna säsongen. Bakom de siffrorna döljer sig sammanlagt tre 20-minutare. 22-åringen är en av få som redan skrivit nytt kontrakt med Black Bulls inför nästa säsong. Får vi se ytterligare en ökning av minuterna då?


3. Markus Persson, Borlänge (99 minuter)
Hockeyettans största offensiva stjärna är också en av ligans mest utvisade och mest retliga spelare. Man måste ha visst överseende med att ingen utsätts för så mycket skit på isen som Persson, precis alla försöker få honom ur balans. Men när det inte riktigt går som han vill kommer också en frustrerad sida fram och det är den som lite för ofta placerar honom på botbänken. ”Pajen” nitade dit 39 mål (wow!) trots att han hann vara avstängd i sex grundseriefighter, men satt också utvisad i snudd på 100 minuter.


2. Pontus Okerblad, Kumla (103 minuter)
Det började med ett matchstraff redan i premiären mot Lindlöven, en frustrationssmäll som fick Okerblad att uppgivet kasta klubban in i väggen när han lämnade isen och det satte uppenbarligen lite tonen för hela säsongen. Sammanlagt blev det tre matchstraff redan i grundserien. I vårserien lugnade forwarden ned sig betydligt, men då var samlingen minuter redan så påtaglig att det räcker till en andraplats totalt i hela Hockeyettan den här säsongen.


1. Jonatan Stuxberg, Visby/Roma (127 minuter)
Ränderna går aldrig ur. Den gotländske forwarden har gjort sig ett namn som en riktigt jobbig spelare, en herre som spelar på och ibland över gränsen och har i den rollen naturligtvis alltid domarnas ögon på sig. Han kommer inte undan med något och straffas för det mesta. Därmed har Stuxberg varit uppe och nosat på hundraminuters-gränsen många gånger förut, men årets 127 minuter på botbänken är ändå ett personligt rekord. Mot slutet av säsongen var han ställd åt sidan. Frågan är hur Hans ”Säcken” Särkijärvis tänker sig att hantera honom om det blir en fortsättning i Visby/Roma-dräkten.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

***

Riktigt bra! Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)