Ej önskvärd i Malmö – nu återförenas han med sin förre tränare: ”Kommer säkert ha ett samtal”


25 mars 2020

Backen Marcus Björk fick lämna Malmö under gångna säsongen, delvis på grund av att han inte fick särskilt stort förtroende av tränaren Peter Andersson.
Nu återförenas han med sin förre tränare i Brynäs. 

– Vi kommer säkert ha ett samtal här i början för att prata ut, säger han till HockeyNews.se.


Annons

SHL presenteras av: 

BAUHAUS bygger svensk ishockey  


I takt med att speltiden minskade så valde Malmö att trejda backen Marcus Björk i utbyte mot Brynäs Adam Brodecki under säsongens gång. I samband med det valde Brynäs att förlänga kontraktet med Björk i ytterligare två säsonger. 


Nu kommer den 22-årige backen att återförenas med tränaren som gav honom begränsat med speltid. Under tisdagen presenterades Peter Andersson som ny huvudtränare i Brynäs. 


– Det ska bli grymt roligt att ha honom ändå, det är en bra coach. Han är väldigt hård med att alla ska följa identiteten och spelsystemet. Det tror jag att vi behöver. Nu är vi båda i Brynäs, så det blir roligt att se hur det blir. 


Kommer ni att behöva prata ut om det som varit?


– Ja men absolut, vi kommer säkert ha ett samtal här i början för att prata ut. Men samtidigt vill jag inte titta tillbaka allt för mycket och det tror jag inte heller att han vill. Så som jag spelade i Brynäs och den statistiken jag hade var ett väldigt stort framsteg från Malmötiden. 


Vad tror du rekryteringen kommer betyda för Brynäs som förening?


– Det är grymt bra för hela föreningen. Det har varit många tränare i Brynäs, så att vi får en så stark och rutinerad tränare som Peter blir väldigt nyttigt. 


Peter Andersson bekräftades som ny tränare för Brynäs under tisdagen. Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Efter trejderna – backen har funnit ro i Brynäs: ”Lärt mig mycket”

Marcus Björk fick en nytändning i Brynäströjan och på sina 13 matcher noterades han för åtta poäng (2+6), att jämföra med 12 på 36 i Malmö.


– Jag kände att jag växte för varje träning och match som gick, så jag kommer ta med mig det till nästa säsong. Jag ska bli ännu bättre till hösten, säger han. 


Du som kom in utifrån. Vad behöver Brynäs göra för att lyfta som förening igen?


– Jag kom in sent och det är svårt att säga vad som var problemet. Vi har ett grymt lag med många bra spelare och det är en historisk klubb. För att hitta tillbaka gäller det att hitta kontinuitet och därför tror jag att det är väldigt nyttigt att vi får in Peter (Andersson), som är en erkänt skicklig tränare. Han kommer sätta ribban väldigt högt.


Redan nu har en hel del spelare fått lämna och fler förändringar lär det bli och med den nya ledarstabens intåg. Marcus Björk följer lagbygget med spänning. 


– Det är ett bra lagbygge. Vi har många rutinerade spelare, blandat med lite yngre som vill utvecklas. Jag tror att det kommer bli väldigt bra det här. Sen ska allt klaffa men det ska inte vara några problem.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons