HockeyNews
PLUS

Danielssons fråga till Brynäs: "Det är det jag vill ha svar på"

(12849) Nicklas Danielsson/Brynäs
Maxim Thore/Bildbyrån

Publicerad: 27 februari 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. VM-guldvinnaren Nicklas Danielsson fyllde 35 år i december och har sedan dess varit Brynäs näst bästa poänggörare efter lagkaptenen Anton Rödin.

Danielsson har nu ställt en fråga till Gävleklubben.

– Vill ni behålla mig i klubben och organisationen? Det är det jag vill ha svar på, säger Danielsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Nicklas Danielsson var med och vann VM-guld med Tre Kronor 2013 och knep ett VM-brons året därpå. Mellan 2012 och 2018 spelade han i Schweiz och KHL innan han inför förra säsongen återvände till SHL och Brynäs.


Att han fyllde 35 år i början av december är en icke-faktor. När han fick en plats i Brynäs förstakedja med Greg Scott och Anton Rödin fick Gävlelaget en av ligans bästa förstaformationer.


– Det har väl rullat på ganska skapligt. Sedan jag började spela med Anton och Greg har vi hittat varandra ganska bra och jag tycker vi har skapat mycket chanser. Just nu funderar jag inte så mycket på det. Det har känts bra över tid, säger Danielsson till HockeyNews.se.


Faktum är att han har gjort 21 poäng (5 mål, 16 assist) på de 22 matcherna efter sin 35-årsdag. Det är högsta klass i SHL.


Men han spelar på ett utgående kontrakt med Brynäs och för närvarande jobbas det aktivt på att lösa den biten.


– Du får prata med honom där, säger Danielsson och nickar i riktning mot sin agent Joakim Persson som står en bit bort i spelarkorridoren på Hovet.


– Jag vet inte, vi får se vad som händer. Just nu är det bara full fokus på det här. Vi har matcher tätt. Det får människorna runt omkring mig sköta. Jag försöker bara fokusera på nästa match, så får vi se vad som händer, fortsätter Danielsson.


Nicklas Danielsson vill ha besked från Brynäs om sin framtid i klubben. Foto: Bildbyrån.


Brynäsforwarden, som har gjort 246 poäng (105 mål, 141 assist) på 513 SHL-matcher, har i en intervju med Hockeypuls  berättat att han är beredd att gå ner i lön om det skulle hjälpa honom att bli kvar i Brynäs över kommande säsong.


– Som jag har sagt tidigare. Jag trivs i Brynäs, säger Danielsson till HockeyNews.se.


Så det kan lösa sig med Brynäs trots allt?


– Jag vet inte.


Har du haft något löpande snack med (sportchefen) Michael Sundlöv?


– Jo, men vi har pratat. Vi har känt varandra länge. Vi har pratat under säsongens gång och jag har väl sagt att jag gärna vill ha ett besked så fort som möjligt. Om de vill behålla mig sportsligt. Vill ni behålla mig i klubben och organisationen? Det är det jag vill ha svar på. Sedan det andra, det får andra människor sköta.


LÄS MERBrynäs besked om de långtidsskadade backarna


Nicklas Danielsson har vunnit VM-guld, men har (ännu) inget SM-guld.


– Jag vill fortsätta lira. Jag känner fortfarande glädje och motivation och tycker att det är kul att varje dag komma till hallen. Den dag jag inte gör det då kommer jag att säga det.


Brynästränaren Mikael Holmqvist lovordar Nicklas Danielsson.


– Nicke är en jätteviktig spelare för oss. En otrolig vinnarskalle. Han skulle nog göra vad som helst för att vinna. Han ska spela på gränsen för att vara bra, säger Holmqvist.


Brynäs har haft ännu en tuff säsong och det blir en kamp in i det sista om den tionde slutspelsbiljetten.


– Löser vi slutspelet och går dit då har vi räddat upp säsongen lite grann. Annars, skulle vi inte göra det, är det ju katastrof, tycker jag. Det är den platsen det hänger på nu. Vi ska göra allt vi kan. Varje poäng är så otroligt viktig, säger Nicklas Danielsson skarpt.


Men katastrof…?


– Ja, men alltså, vi har ju högre förväntningar på oss själva än att ligga där nere. Så är det ju bara. Vi vill ha den där sista platsen och ta oss till slutspel och därifrån ta nästa kliv och nästa kliv.


Brynäs hade en tuff fjolårssäsong då Danielsson var ny från Lausanne och missade SM-slutspelet. På resans gång fick Tommy Sjödin sparken och ersättaren Magnus Sundquist fick i sin tur kicken den här säsongen efter nyår.


– Jo, men lite rörigt har det varit. Det är i backspegeln och nu blickar vi framåt. Vi har haft nya tränare ett tag. Jag tycker att vi har spelat en relativt bra hockey. Vi vill hela tiden framåt. Vår ambition är att ta pucken framåt och vi vill spela offensivt. Jag tycker att vi helt klart är på rätt väg, säger Nicklas Danielsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)