Det var full omgång i SHL under tisdagskvällen och det var sju matcher som bjöd på en hel del.
I Växjö slogs rekord, likaså på Hovet och på ett par ställen blev det övertidsdrama.

Djurgårdens IF–Brynäs IF 3–2 (2–1, 0–0, 1–1)

Mål, DIF: Sebastian Strandberg, Marcus Högström, Niclas Bergfors
Mål, BIF: Nicklas Danielsson, Emil Molin

Frölunda HC–Leksands IF 2–5 (0–1, 1–1, 1–3)

Mål, FHC: Simon Hjalmarsson, Joel Lundqvist
Mål, LIF: Daniel Gunnarsson 2, Oskar Lang, Matt Carey, Lucas Nordsäter

Leksand kom både sent till matchen och med en skade- och sjukdomsdrabbad trupp där det senare ledde till att bland annat Nils Åman fick göra SHL-debut. Det verkade dock inte påverka Leksand särskilt mycket då de kunde ta ledningen redan efter fyra och en halv minut när Daniel Gunnarsson kunde lägga in 1–0 i tom bur, snyggt framspelad av Sebastian Wännström. Ledningen höll de perioden ut och knappt två minuter in var det Spencer Abbotts tur att snyggt spela fram en lagkamrat när han serverade Oskar Lang pucken som kunde göra 2–0, ett mål som Nils Åman fick en assistpoäng på också.

Hemmalaget kom att reducera kort senare genom Simon Hjalmarsson och knappt två minuter in i tredje perioden kunde Joel Lundqvist kvittera. Knappt fyra minuter senare såg dock Leksand till att återta ledningen när Daniel Gunarsson pangade in 3–2 i numerärt överläge efter att Rhett Rakhshani fått matchstraff för en armbågstackling. I samma utvisning ökade sedan Matt Carey på till 4–2, framspelad av Nils Åman. Lucas Nordsäter gjorde sedan 5–2 i tom bur.

Malmö Redhawks–Linköping HC 3–4 (1–2, 2–1, 0–0, 0–1) efter förlängning

Mål, MIF: Nicolai Meyer, Malte Setkov, Lars Bryggman
Mål, LHC: Joe Whitney, Henrik Törnqvist, Adam Ginning, Olle Lycksell

Malmö fick en kalasstart när Nicolai Meyer åkte slalom genom motståndarförsvaret innan han gjorde 1–0 redan efter 57 sekunder, men det var ändå ledning för gästande LHC efter den första perioden. Det efter att Joe Whitney först kvitterat, knappt två minuter efter Meyers 1–0, innan Henrik Törnqvist kunde ge gästerna ledningen när drygt fyra minuter återstod av första perioden. I andra perioden var det ombytta roller där hemmalaget kunde vinna perioden med 2–1 vilket gjorde att det var lika på tre inför tredje perioden, en period där LHC fick klara sig utan Sam Löfquist som fått matchstraff efter att han knuffat en av linjemännen.

Tredje perioden bjöd inte på några mål vilket ledde till att matchen gick till förlängning och väl där var det gästerna som gjorde matchens sista mål när Olle Lycksell hittade rätt för åttonde gången denna säsong.

IK Oskarshamn–Färjestad BK 3–4 (1–2, 1–1, 1–0, 0–1) efter förlängning

Mål, IKO: Pontus Netterberg, Joakim Thelin, Rickard Palmberg
Mål, FBK: Daniel Viksten 2, Marcus Nilsson, Gustav Rydahl

Hemma i Be-Ge Hockey Center hängde hemmalaget Oskarshamn med bra mot Färjestad trots att gästerna tog ledningen redan efter knappt tre minuters spel genom Marcus Nilsson. Pontus Netterberg höll sig dock framme och kunde peta in en puck som Arvid Holm inte kunde kontrollera för att kvittera när drygt halva perioden var spelad, men det var ändå ledning FBK efter 20 minuter tack vare Gustav Rydahls frilägesmål med två minuter kvar. Ett mål för vardera lag i andra perioden gjorde att det var uddamålsledning för Färejstad inför matchens sista 20 minuter.

Med nio minuter kvar av tredje perioden fick IKO ett kalasläge att kvittera när man tilldömdes ett straffslag, men Rickard Palmberg lyckades inte överlista Arvid Holm. Kvitteringen kom istället drygt två minuter senare när Palmberg hittade rätt i numerärt överläge. Palmbergs mål tog matchen till förlängning och där kunde gästerna avgöra när 25 sekunder återstod då Viksten hittade rätt i numerärt överläge.

Rögle BK–Örebro Hockey 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)

Mål, RBK: Eric Gelinas, Dennis Everberg, Kodie Curran

Skellefteå AIK–HV71 2–1 (0–0, 2–0, 0–1)

Mål, SAIK: Jonathan Pudas 2
Mål, HV: Linus Fröberg

Efter en mållös förstaperiod hade Jonathan Pudas fått nog på den bristfälliga utdelningen och tog saken i egna händer. Inom loppet av fem och en halv minut i periodens andra halva såg han till att först göra 1–0 innan han fyllde på med 2–0 av bara farten när hemmalaget fick chansen i numerärt överläge. Tvåmålsledningen stod sig perioden ut och i tredje var ställningen densamma fram tills det att två och en halv minut återstod. Då kunde nämligen Linus Fröberg skapa rejäl nerv i matchen när han reducerade. Bara halvminuten senare hamnade dock Simon Önerud i utvisningsbåset vilket la grus i gästernas upphämtningsmaskin.

Växjö Lakers–Luleå Hockey 1–3 (0–2, 0–0, 1–1)

Mål, VLH: Fredrik Karlström
Mål, LHF: Emil Larsson, Noel Gunler, Jesper Sellgren

Serieledande Luleå kom att bli allt för svåra för Växjö under tisdagskvällen. Gästerna från Norrbotten tog ledningen redan efter 1.50 när Emil Larsson var sist på pucken innan den passerade mållinjen och drygt fem minuter senare kunde Noel Gunler utöka till 2–0 med ett distinkt handledsskott som hittade rätt bakom Viktor Andrén. Med i förarbetet fanns backen Nils Lundkvist som i och med sin assistpoäng på Gunlers mål slog poängrekordet för juniorbackar i SHL då han klev upp på 25 poäng.

Efter en mållös andraperiod kunde Jesper Sellgren göra 3–0 till gästerna efter drygt tre minuters spel och det kändes avgjort. Hemmalaget fick dock lite hopp bara 10 sekunder senare när Fredrik Karlström reducerade på straff, men närmare en poäng än så kom inte Växjö denna tisdag.