HockeyNews
PLUS

NHL-svepet: Bemströms balja bröt Columbus förlustsvit

(12815) Emil Bemström
Bildbyrån

Publicerad: 25 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Med förlust i de senaste åtta matcherna var Columbus hårt pressade att få hem en tvåpoängare i nattens möte med Ottawa. Och så skulle det till sist bli, mycket tack vare en viss Emil Bemström som för första gången för säsongen fick spela övertid – och blev hjälte direkt.

Columbus – Ottawa 4–3 efter övertid

Svenskarna:
 Columbus: Gustav Nyquist (en assist), Kevin Stenlund (en assist), Emil Bemström (ett mål) Ottawa: Marcus Högberg (91,1 i räddningsprocent)


Huvudnumret under måndagen var onekligen slutspurten på trade deadline, men när dammet efter uppståndelsen lagt sig skulle det också spelas NHL-match mellan Columbus och gästande Ottawa, där hemmalaget förlorat de senaste åtta raka. Blue Jackets öppnade dock målskyttet i matchen efter att lagkaptenen Nick Foligno lämnats ren framför Marcus Högström i Senatorskassen.

Gästerna kom sen tillbaka och kvitterade genom Connor Brown, och i andra följde forwarden upp med sitt andra mål i matchen när han skickade en lös puck på mål som smet förbi en skymd Elvis Merzlikins för 2–1. Det skulle bli ett av målvaktens sista ingripanden i matchen för snart därpå fick han lämna isen efter en kollision med Anthony Duclair.


Columbus verkade dock använda tappet som eld i baken och strax efteråt satte Foligno sitt andra mål i matchen. I tredje återtog Senators ledningen genom Colin White, men en snabb styrning från Stefan Matteau tvingade fram 3–3 och senare även övertid. Väl där fick Emil Bemström kliva in i tre-mot-tre för första gången i år och blev matchvinnare när han sänkte in en retur i öppen kasse med bara halvminuten kvar.

– Jag har väntat på den här chansen hela säsongen. Första gången och så gör jag mål, det är inte dåligt, säger en nöjd Bemström efter matchen.

Trots den senaste tidens digra resultat är Blue Jackets dock i allra högsta grad involverade i slutspelsstriden. Med nattens seger ligger klubben precis på fel sida av gränsen till den sista Wild Card-platsen i Eastern Conference men hoppet lever fortfarande i Ohio.

– Jag tycker att det är viktigt för laget att visa för alla er att vi kan vinna på övertid också så det är en skön seger i dag, konstaterar Bemström.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)