Växjös sportchef: ”För tillfället har vi valt att nöja oss”


5 november

Växjö ligger näst sist i SHL och har släppt in flest mål i serien. Här berättar sportchefen Henrik Evertsson om sin syn på säsongsinledningen, den senaste backförstärkningen och hur man tänker kring målvaktssidan när Viktor Fasth nu är skadad.
– För tillfället har vi valt att nöja oss med så som det ser ut nu, säger han till HockeyNews.se. 


Annons

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Starten på SHL har inte blivit vad Växjö hoppades på. Laget ligger näst sist i SHL och har släppt in flest mål av samtliga lag i serien.

Sportchefen Henrik Evertsson vill inte gå in på i detalj vad som gått fel, men medger att resultatet inte är godkänt. 

– Mer detaljerat än att vi inte är nöjda med att vi ligger där vi ligger vill jag inte gå in på. Hållningen att inte kommentera enskilda delar av säsongen har jag alltid haft, oavsett om det går bra eller dåligt, säger han. 

För en månad sedan agerade klubben och plockade in den rutinerade backen Ilari Melart och under måndagen presenterade man en ny finsk backförstärkning, VM- och OS-meriterade Miika Koivisto. 

– Miika (Koivisto) är en allround tvåvägsback som spelar alla moment i spelet, boxplay, powerplay och even strength. Vi har följt honom länge, från det att han slog igenom i Jukurit för fyra säsonger sedan. Vi vet mycket väl vad Miika står för på isen, det är en kille som gör mycket bra i de små detaljerna och det är angenämt för de flesta lag att få in en sådan spelare, säger han. 

För en tid sedan ryktades det om att Växjö var ute efter den kanadensiske backen Mathew Maione, men enligt sportchefen har det aldrig varit aktuellt. 

– Det är faktiskt aldrig någon som varit på våran radar. Jag brukar aldrig kommentera rykten, men det var ett väldigt löst rykte som inte hade någon bäring, säger han. 

För tillfället saknas målvakten Viktor Fasth som är skadad, men förhoppningen är att 37-åringen ska vara tillbaka i träning inom kort. 

– Vi vet inte om han är tillbaka till uppstarten, men det ska inte fattas mycket i alla fall. Det är skönt, säger han. 

Tittar ni på att ta in något tillfälligt på målvaktssidan?

– För tillfället har vi valt att nöja oss med så som det ser ut nu i och med att Viktors skada inte var värre än den var.

Det är inte bara defensivt Växjö haft det tungt. Med 39 gjorda mål på 16 matcher ligger man även i den aspekten på den nedre halvan i tabellen. 

Finns det anledning att kräva mer av era ledande spelare?

– 39 mål kan nog leda till betydligt mer framgång än vad vi har haft poängmässigt hittills om de matchas på rätt sätt antal goals against (mål emot). Det är lite för snävt att titta på så. Man önskar alltid att man gör så mycket mål som möjligt, men man måste alltid komma i håg att matcha det mot vad nettot blir, hur många mål man släpper in. Det är det handlar om. 


Annons

Annons