HockeyNews
PLUS

Nylander kunde inte se – nu berättar han

William Nylander

Publicerad: 5 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Toronto föll i sjunde avgörande matchen mot Boston.
Nu berättar William Nylander om hans migrän som stoppade svensksjärnan från spel i tre matcher.
– Situationen är väldigt komplicerad. Jag kunde inte se, säger Nylander.

William Nylander missade de tre första matcherna i slutspelsrundan mot Boston och mystiken kring honom växte för varje dag.
Inget visste varför han inte kom till spel – innan Sportsnets Elliotte Friedman kom med uppgifterna om att Nylander led av migrän.

"Jag kunde inte se"

Han var tillbaka i match fyra och i den sjätte matchen blev han tvåmålsskytt och avgjorde med drygt två minuter kvar och tvingade fram en sjunde match mellan lagen.
Men det blev förlust i natt och nu är säsongen över – Nylander väljer att berätta mer om problemen som stoppade honom från spel.
– Jag vet inte exakt vad det var, men jag fick vara försiktig. Jag hade migrän och vi visste inte om det var en hjärnskakning. Men när jag mådde bättre fick jag spela, säger han till media efter förlusten i natt.
– Situationen var väldigt komplicerad, svårt att förklara exakt. Jag kunde inte min, mina ögon var "messed up" så det blir svårt att spela då.

Lyssna här:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Taktiken är att varje avsnitt ska vara 20 minuter – som en period.

Men, precis som i hockeymatcher kan det bli over time – om det är tillräckligt spännande.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!