HockeyNews
PLUS

Backlund: Fördel Rögle i Ängelholm

(32141) Rögle trippeln
Bildbyrån

Publicerad: 25 april 2024

FacebookXWhatsApp

På torsdag vänder finalserien ner till Ängelholm. Rögle gjorde två riktigt bra bortamatcher uppe i Västerbotten och hemma i den kokande hajtanken ska RBK ha goda möjligheter att koppla ett grepp om Le Mat-pokalen. Den schweiziska finalen och Battle of Florida gör trippeln komplett!

Spelstopp: 19:30

Rögle - Skellefteå: 1 @ 2,15

Dusterna i Skellefteå Kraft slutade med varsin 1-0-seger. Några sprakande tillställningar har det sannerligen inte varit, men Rögle lär vara tillfreds med att ha norpat en match i Västerbotten. Skåningarna har lyckats neutralisera Skellefteås sylvassa offensiv och om något tycker jag att RBK har varit det bättre laget så här långt.

Skador stör även Robban Ohlssons gäng. Både Pudas och Sikura klev av i match två och duon riskerar att missa resterande matcher. Däremot ska både Hugg och Sandin Pellikka, som saknades i måndags, finnas med nere i Ängelholm. Om Hugg och Pellikka kommer till spel redan på torsdag är dock oklart.

Med fräschare kroppar, bättre truppstatus och publiken i ryggen lutar jag åt hemmasidan i Catena Arena. Priser runt 2,15 på ettan känns fullt godkänt!

Spel: 1 @ 2,15

Tävling: SM-final

Plats: Catena Arena

Tid: 19:30

TV: TV4, TV12, TV4 Play

ZSC Lions - Lausanne: 1 @ 1,86

Den schweiziska finalen har varit jämn och inför match 5 står det 2-2 i matcher. Notabelt är att samtliga duster har slutat med hemmasegrar. Lausanne var väldigt effektiva i tisdagens viktoria där LHC vann med 5-2 i Vaudoise Aréna. I spelet fem mot fem noterades Lausanne endast för 0,65 i xG och chansmässigt hade ZSC Lions ett övertag.

Nu när det vänder till Zürich ska det vara klar ZSC-favör i mitt tycke. Sett över hela säsongen har ZSC varit sanslöst stabila. Lions vann grundserien med ganska klar marginal och under slutspelet har de svept både Biel och Zug. Att Lausanne varit som dag och natt hemma kontra borta vägs även in i ekvationen.

Jesper Frödén och company har vunnit 13 raka matcher i Swiss Life Arena och 1,86 på raka ettan är taget!

Spel: 1 @ 1,86

Tävling: National League

Plats: Swiss Life Arena

Tid: 20:00

TV: -

Tampa Bay - Florida: Florida ML @ 1,90

I Battle of Florida har Panthers föga förvånande skaffat sig en 2-0-ledning efter de två inledande hemmamatcherna i Amerant Bank Arena. Båda matcherna har slutat 3-2 (match 2 gick till sudden), men siffrorna hade mycket väl kunnat vara större än så. Spelmässigt har Panthers kort och gott dominerat. En av de mest framstående spelarna har varit Gustav Forsling.

När det vänder till Amalie Arena kan det bli tuffare för Forsling och company. Tampa har höga toppar och med Kucherov i spetsen finns det tveklöst en poängmaskin av rang. Stamkos och Hedman har även gjort två bra matcher i Amerant Bank Arena. Med det sagt tycker jag ändå att ett i grunden starkare Florida ska hållas som knappa favoriter.

Florida har vunnit säsongens två tidigare bortamatcher mot Tampa under ordinarie speltid och i båda dessa matcher har Panthers stängt som favoriter. Nu när Svenska Spel erbjuder jämna odds lockar bortasidan. Florida moneyline klickas till 1,90.

Spel: Florida ML @ 1,90

Tävling: Stanley Cup

Plats: Amalie Arena

Tid: 01:10

TV: Viaplay

Trippeln

Rögle - Skellefteå: 1 @ 2,15

ZSC Lions - Lausanne: 1 @ 1,86

Tampa Bay - Florida: Florida ML @ 1,90

Totalt odds: 7,64

Klicka här för att följa våra tipsförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)