Landeskog dominant i match 1

(19614) gabriel landeskog

Publicerad: 18 maj 2021

Colorado Avalanche och St. Louis Blues klev i natt in i Stanley Cup–slutspelet. Då steppade Gabriel Landeskog upp ett par nivåer och var fullständigt dominant i Avs 4–1 seger.

Det var heta känslor direkt från start. Redan efter tio minuter kastade Gabriel Landeskog och Brayden Schenn handskarna och gick en omgång.

Hemmalaget Colorado, med en drygt halvfull Ball Arena i ryggen, tog senare också ledningen i första perioden när Cale Makar snärtade 1–0 i power play.

St. Louis kom tillbaka i andra perioden och kvitterade sent genom Jordan Kyrou. Men sen klev återigen Landeskog in i handlingen.

Redan 30 sekunder in i tredje perioden återtog Avs ledningen, MacKinnon målskytt och Landeskog med assisten.

Åtta minuter senare kom nästa mål. Den här gången sköt MacKinnon och Gabriel Landeskog styrde in pucken från nära håll till 3–1 och matchen var avgjord.

I och med målet stod svensken för ett så kallat "Gordie Howe–hat trick", vilket är när en spelare gör ett mål, en assist och kastar handskarna i en och samma match.

MacKinnon gjorde även mål i tom kasse till 4–1, återigen assisterad av sin radarpartner Landeskog. De två herrarna stod för tre poäng vardera och bar Avalanche till segern.

Colorado Avalanche – St. Louis Blues 4–1 (1–0, 0–1, 3–0)
Mål, Col: Cale Makar, Nathan MacKinnon 2, Gabriel Landeskog
Mål, Stl: Jordan Kyrou