Forsberg historisk målskytt – Preds föll ändå

(19613) filip forsberg

Publicerad: 18 maj 2021

Filip Forsberg öppnade målskyttet i matchserien mellan Nashville Predators och Carolina Hurricanes. Ett mål som gör att han skriver in sig i historieböckerna i Predatiors organisation. Med det var Hurricanes som skulle få fira mest.

Det var 12 000 på läktarna i PNC Arena i Raleigh, North Carolina när Carolina Hurricanes tog emot Nashville Predators för match 1 i Stanley Cup–slutspelet.

Inte många av dem jublade när Filip Forsberg öppnade målskyttet efter att ha dansat genom försvaret och tryckt in 1–0 för bortalaget. Ett mål som gör honom historisk. Han är nu den första i Predators historia att göra 27 mål i slutspelet och även den första att nå 50 poäng.

Men glädjen blev kortvarig för Nashville, redan minuten efter kvitterade Hurricanes genom Teuvo Teräväinen.

Canes skulle också ta ledningen i andra perioden, men Erik Haula kvitterade för Preds kort senare.

I tredje skulle dock Hurricanes ta över mer och mer och kunde avgöra matchen. Nino Niederreiter gav hemmalaget ledningen, Jordan Staal utökade och Andrei Svechnikov satte spiken i kistan med mål i tom kasse till slutresultatet 5–2.

Carolina Hurricanes – Nashville Predators 5–2 (1–1, 1–1, 3–0)
Mål, Car: Teuvo Teräväinen, Jordan Staal 2 , Nino Niederreiter, Andrei Svechnikov
Mål, Nsh: Filip Forsberg, Erik Haula