Nytt övertidsdrama – när Boston kvitterade

(19612) boston bruins

Publicerad: 18 maj 2021

Det behövdes återigen övertid för att avgöra mellan Washington Capitals och Boston Bruins. Men till skillnad från match 1 var det Boston som den här gången skulle dra det längsta strået och kvitterade matchserien till 1–1.

Precis som match 1 blev även match 2 en jämn historia mellan Capitals och Bruins i Stanley Cup–slutspelets första runda.

Första perioden rivstartade och skulle bjuda på fyra mål, där Bruins tog ledningen två gånger om och där Capitals kom tillbaka och kvitterade.

Andra perioden skulle bli mer tillknäppt och det dröjde till sju minuter in i tredje innan nästa mål kom.

Garnet Hathaway satte då Washington i förarsätet efter en två mot etta med Dmitri Orlov.

Men Boston hade inga planer på att förlora två i rad. Med tre minuter kvar av tredje perioden kom kvitteringen.

Succémannen Taylor Hall, som trejdades till Boston under säsongen, tryckte in en lös puck framför mål som tog matchen till en ny förlängning.

Väl där dröjde det bara 39 sekunder innan Brad Marchand pangade in avgörandet för Bruins och kvitterade matchserien till 1–1.

Washington Capitals – Boston Bruins 3–4 (2–2, 0–0, 1–1, 0–1)
Mål Wsh: T.J Oshie, Garnet Hathaway
Mål, Bos: Jake DeBrusk, Patrice Bergeron, Taylor Hall, Brad Marchand