HockeyNews
PLUS

Capitals föll tungt – i Bäckströms jubileum

(19126) Nicklas Bäckström
Bildbyrån

Publicerad: 16 april 2021

FacebookXWhatsApp

Nicklas Bäckström har varit en av de bästa svenska spelarna i NHL de senaste 13 åren. I nattens match mot Buffalo Sabres gjorde han sin 1000:e NHL–match i karriären, men firandet kom av sig och Capitals föll med 2–5.



Nicklas Bäckström gjorde som 19–åring debut i NHL säsongen 2007/2008. Då hade han redan hunnit bli en stjärna i Elitserien med Brynäs och stod säsongen innan NHL–äventyret började för 40 poäng på 45 matcher.

Succén väntade inte på sig och "Bäckis" har varit en stjärna för Washington Capitals sedan första skäret. Kronan på verket kom för tre år sedan när laget vann Stanley Cup efter många år av slutspelsbesvikelser.

LÄS MER: Hedman övertidshjälte i rivalmötet

I nattens match mot Buffalo Sabres gjorde han alltså sin 1000:e match. Innan nedsläpp hölls en lång hyllningsceremoni för svensken som under dessa år stått för nästan lika många poäng som antal matcher.

Matchen då? Nej, den vill nog Backström och Capitals trots jubileet bara glömma. Buffalo, som tidigare under säsongen stått för rekordmånga förluster i rad, vann med 2–5. Sabres gick i andra perioden upp till en 1–3–ledning innan jubilaren Bäckström assisterade, som så många gånger förr, till Anthony Manthas reducering till 2–3.

Men Capitals kom inte närmre än så och Buffalo kunde istället göra ytterligare två mål innan slutsignalen.

LÄS MER: Andra nollan på tre dagar – Rangers vann igen

Capitals får trösta sig med att man trots förlusten kommer att spela slutspel och har chans på ytterligare titlar. Nicklas Bäckström har fyra år kvar på sitt nuvarande kontrakt med Washington, vad som händer efter det återstår att se.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)