Hedman övertidshjälte i rivalmötet

(19123) Victor Hedman

Publicerad: 16 april 2021

Det vankades toppmatch, tillika rivalmöte, när Tampa Bay Lightning tog emot Florida Panthers på hemmaplan. Efter en jämn batalj skulle Lightning från västra Florida  till slut dra det längsta strået, det tack vare en viss svensk storback.

För första gången på snart en månad möttes rivalerna Tampa Bay Lightning och Florida Panthers i NHL. Båda lagen ser ut att vara självklara kandidater till att vinna Stanley Cup och håller till i toppen av sin division.

Patric Hörnqvist, som kom till Florida inför säsongen, öppnade målskyttet efter 15 minuters spel genom ett lurigt backhandavslut. Detta efter samarbete med landsmannen Alexander Wennberg som stod för assisten.

Florida var det bättre laget i den första perioden och var flera gånger nära att utöka ledningen, men Tampas ryske målvakt Andrei Vasilevski stod pall.

I den andra perioden skulle Lightning jobba sig in i matchen och fick också utdelning. Storspelande Vasilevski slog en lång flippass från eget mål till Alex Killorn på offensiv blålinje. Killorn kom helt fri med Panthers målvakt Chris Driedger och lyckades få in pucken i mål till 1–1. På reprisen visade det sig sedan att det var ett sjävmål av  Panthersbacken Mackenzie Weegar.

I tredje perioden var det återigen Florida som tog tag i taktpinnen. Anthony Duclair gav tilbaka ledningen till bortalaget efter en magnifik framspelning av Jonathan Huberdeau. En ledning som dock inte skulle hålla länge.

Bara två minuter senare kvitterade Ross Colton från mycket dålig vinkel och tog matchen till förlängning.

Där skulle det bara dröja 54 sekunder innan matchen var avgjord. Målskytten Alex Killorn petade fram pucken till en framstormande Victor Hedman som åkte sig fri, fintade snyggt ner målvakten Driedger och lade in pucken i mål. Hans åttonde mål för säsongen och två prestiegepoäng till Tampa Bay.

Lightning har nu 60 poäng och ligger två i Central Division men har samma poäng som ledande Carolina Hurricanes. Panthers är hack i häl med 59 poäng.