HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Backen lägger av efter långa frånvaron

Mikael Wikstrand
Michael Erichsen/Bildbyrån

Publicerad: 24 april 2024

FacebookXWhatsApp

Den senaste säsongen som Mikael Wikstrand var på is blev det SM-guld med Färjestad, säsongen 21/22. Sedan den 7 maj 2022 har det inte blivit spel för backen, vilket var under finalen mot Luleå. VF skriver nu att 30-åringen lägger av med hockeyn.

Detta till följd av en skada. Det var under kvartsfinalen den säsongen som Wikstrand skadade sig mot Skellefteå, den 5 april 2022. Det handlade om hans vänstra knä, skriver VF.

Efter händelsen mot Skellefteå blev det ändå spel i semifinalen och finalen, oavsett om det inte var många minuter alls. Den sisa istiden den säsongen blev just den 7 maj. Och de två sista matcherna blev det ingen tid på is för backen.

VF skriver att Wikstrand genomförde en operation under juni månad den säsongen, och att skadan handlade om hans inre ledband och menisk. Men han opererades snett och fick en broskskada i sitt knä.

– Tanken var att köra rehab, komma tillbaka i november-december. Jag och Hell var överens om att skadan i sig inte var så allvarlig, att vi snackade fyra-fem månaders frånvaro max. Jag rehabade, körde på så mycket det gick och följde schemat hyfsat – men kände direkt att det var något i knäet som gjorde ont. Och på en plats där jag inte borde ha ont, för det var inte där jag varit in och opererat, säger Wikstrand till VF.

Han säger till VF att han fortfarande hade ont, och ytterligare två operationer genomfördes totalt.

– Det är det som är konstigt... För efter andra operation nämndes inget om att det gått fel, då försökte de fixa till allt så mycket det gick utan att vi fick vetskap om det. Beskedet jag fick var att den operationen skulle förlänga min rehabtid med två veckor – därefter skulle jag kunna kliva på ordinarie rehabplan, säger Wikstrand till VF.

Trots tre operationer återhämtade aldrig knät sig för att kunna spela hockey igen. VF skriver att Wikstrand nu lägger av.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)