HockeyNews
PLUS

Officiellt: Norsk back klar för Färjestad

Stian Solberg
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 24 april 2024

FacebookXWhatsApp

Det norske superlöftet Stian Solberg har gjort sitt val.
På onsdagen presenterades han av Färjestad.
– Vi har följt Stians utveckling och tycker att hans egenskaper är väldigt spännande, säger Färjestads Rickard Wallin i ett pressmeddelande.

Färjestad fortsätter att bygga om efter det tidiga kvartsfinalsuttåget. På onsdagen meddelade klubben att de gjort klart med det norska superlöftet Stian Solberg, 18.

Backen kommer närmast från spel i Vålerengen där han så sent som under tisdagen spelade final mot Storhamar som också vann titeln. Nu byter han Norge mot Sverige och Vålerengen mot Färjestad.

– Färjestad är en storklubb och jag ser flytten som positiv för min fortsatta utveckling. Jag har haft fler alternativ, men har fått ett gott intryck av Färjestad och den tro de har på mig, och viljan att utveckla mig ytterligare. Det känns såklart ledsamt att lämna Vålerenga, säger backen i ett pressmeddelande på Färjestads officiella hemsida.

Färjestad har sedan många år en koppling till att värva norska spelare. Rickard Wallin hoppas att det här ska bli nästa guldkorn.

– Stian är en mycket lovande ung back som har gjort det bra i Vålerenga i norska högstaligan under ett par år. Vi har följt hans utveckling och tycker att hans egenskaper är väldigt spännande. Han är både kraftfull, rörlig och duktig i närkampsspelet. Vi hoppas och tror att vi ska hjälpa honom att ta ytterligare steg och ge honom en bra miljö att fortsätta utvecklas i, säger sportdirektör Rickard Wallin.

Backen som spelade JVM så sent som i vintras har skrivit på ett tvåårsavtal med Färjestad. Den gångna säsongen svarade han för 15 poäng på 42 matcher i den norska högstaligan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)