HockeyNews
PLUS

Kimby är klar – Wikegård om nya tränaren

(29861) Robert Kimby
Bildbyrån

Publicerad: 24 april 2024

FacebookXWhatsApp

Robert Kimby är klar.
Djurgården presenterar dagen efter finalförlusten mot Brynäs sin nya huvudtränare.
– Vi är mycket stolta över att presentera en av svensk hockeys mest eftertraktade hockeyledare de senaste åren, som i grund och botten även är en stark djurgårdare, säger den tillträdande sportsligt ansvarige Niklas Wikegård till klubbens hemsida.

eRobert Kimby, 39, är nu officiellt presenterad av Djurgården. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt och bildar tränarstab med de assisterande coacherna Michael Holmqvist och Patrik Andersson som också har kontrakt till 2026.
– Som huvudansvarig tränare stärker ”Robban” upp en redan stark ledarstab till att bli ännu starkare. ”Honken” och Patrik har gjort det fantastiskt den här säsongen, och nu kommer de framåt att bilda ett team tillsammans med Kimby, säger Niklas Wikegård, den nye sportsligt ansvarige i Djurgården, till klubbens hemsida.

Wikegård nöjd med tränarvalet

Snart 40-årige Robert Kimby har tränat allsvenska kollegan Almtuna i tre säsonger och han har varit assisterande coach i Björklöven.
– Djurgår’n Hockey ska skriva ett nytt kapitel och det känns jättespännande att Kimby kommer in. Nu ska han skriva det nya kapitlet tillsammans med ”Honken”, tillsammans med Patrik, tillsammans med mig och tillsammans med många andra nya och gamla inom föreningen. Vi hälsar ”Robban” varmt välkommen, fortsätter Niklas Wikegård.

Drömt om att träna Djurgården

Bålsta-fostrade Robert Kimby var som spelare i Modos juniorer, i allsvenskan med Hammarby, Almtuna, Nybro och Västerås och spelade division 3-hockey med Bålsta till så sent som för två år sedan.
– Jag har alltid haft en dröm om att en dag komma till Djurgården och jag har velat ge mig själv möjligheterna till det. När jag väl fick frågan tog det inte lång tid att bestämma mig. Det här ska verkligen bli en riktigt rolig resa, jag ser fram emot att få börja i den här rollen, säger Kimby i en kommentar.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)