HockeyNews
PLUS

Backlunds dunderspik: Dallas tar revansch

PP Dallas
Jerome Miron/Bildbyrån

Publicerad: 24 april 2024

FacebookXWhatsApp

Finnkampen är en av två träningslandskamper på onsdagens kupong. Efter finalspel i Liiga och Extraliga i dubbel bemärkelse är det färdigspelat i Europa och tre NHL-åttondelar syr ihop kupongen. Med tidigt spelstopp finns ingen tid att ödsla, häng med så kör vi!

Spelstopp: 17:29

1. Sverige - Finland 1

Träningslandskamperna duggar tätt och någon längre vila efter tisdagens batalj kommer inte på tal när det ett knappt dygn senare blivit dags för Tre Kronors fjärde dust mot Finland inom loppet av en vecka. Sam Hallams förstärkningar från Frölunda och Schweiz gör att Tre Kronor börjar se allt mer spännande ut. Även om det såklart står i lä mot bomben att Erik Karlsson ska vara med när pucken släpps i Tjeckien om ett par veckor. Finland har även dem fått in ett par gubbar i truppen och med två på pappret jämnstarka lag blir “gubben”, etta-tvåa, lösningen i Saab Arena.

2. Tappara - Lahti X

Tappara har satt sig i förarsätet efter två raka segrar i Liiga-finalen. Den första framför hemmafansen var en rätt ensidig affär och en snabb titt på match 2 ger skenet av detsamma. Trots Tapparas 3-0-ledning var Pelicans minst lika bra spelmässigt sett till den första halvan av matchen utan att få någon utdelning. Pelicans kom närmare i slutperioden men “Yxorna” lyckades med andan i halsgropen rida ut stormen och vinna med 3-2. Den överstreckade ettan är ingen favorit att sitta i knät på och den lågt prioriterade högersidan måste med!

3. Pardubice - Trinec X

I tjeckiska Extraliga har Trinec bjudit upp till dans mot seriesuveränen Pardubice. Det har varit en böljande finalserie som efter fyra fighter har ställningen 2-2. Match 4 var inget undantag från hur tidigare matcherna har sett ut. Båda lagen tryckte plattan i mattan och växlade målchanser med varandra. Pardubice starka boxplay ihop med Roman Will, som gjorde sin bästa match i finalserien mellan stolparna, såg till att det blev seger med 6-2. I hemmaborgen får HC Dynamo hållas som favoriter men senast Trinec var på besök var de nära att knipa dubbla vinster. Kryssa i samtliga rutor och jobba X2.

4. HK Nitra - Spisska Nova Ves 1

Vidare till nästa Extraliga och Slovakien där HK Nitra fortsätter skriva sin slutspelsaga i finalen. HKN slutade på en åttondeplats i tabellen och har fått gå den långa vägen till finalen. På vägen har seriesuveränen Poprad städats av i kvarten och i semin fick tabelltvåan Michalovce stryka på foten och sagan fortsätter i finalen. På resande tass vann de blåvita de två inledande matcherna och klev därmed in i veckans back-to-back-möten med start tisdag kväll med ett fint utgångsläge. Spikettan testas till och med 55 procent.

5. Frankrike - Slovenien 1

Frankrike spelade jämnt med Schweiz förra veckan, i alla fall sett till resultatet. Spelmässigt var fransmännen som väntat duktigt tillbakapressade och Sebastian Ylönen i kassen gjorde ett par riktigt svettiga parader i förlägningsförlusten (2-3). Motståndet för kvällen kommer inte att spela i högsta divisionen i årets VM-turnering efter fjolårets uttåg. Men trots att Jan Urbas, Miha Verlic och Ziga Jeglic ännu inte har anslutit bör Slovenien värderas likvärdigt med Frankrike. Ännu en “gubbe” tar tidigt plats. Etta-tvåa med andra ord.

6. Toronto - Boston 1

William Nylander har inte kommit till spel i de två första matcherna i åttondelen men söndagens träningspass ger hopp om att svensken snart ska vara redo för spel. Efter storförlusten i den första ronden tog Auston Matthews Toronto på ryggen med dubbla framspelningar och det läckra matchavgörande 3-2-målet. Boston-coachen Jim Montgomery fortsätter spela båda sina målvakter i slutspelet och om så är fallet även i match 3 vaktar Jeremy Swayman kassen. Oavsett vilken spade Montgomery väljer blir Boston att räkna med i Scotiabank Arena och utgångsettan garderas så långt det bara går.

7. Dallas - Vegas 1

Vegas har dragit med skador under säsongen men likt fjolårets slutspel var Mark Stone efter två månaders skadefrånvaro mirakulöst på benen när pucken släpptes i

American Airlines Center. Något som inte uppskattades av hemmapubliken som inte höll tillbaka med buropen. Stones svarade med att skjuta ledningen till Vegas i powerplay efter dryga minuten och sju minuter senare ökade Jonathan Marchessault på ledningen till 2-0, en ledning som Vegas sedan aldrig släppte greppet om (4-3). Dallas är en av favoriterna att gå hela vägen i slutspelet och vinnarna av Western Conference bör ha en till växel att lägga i. Upp till och med 50 prollar spikas ettan med en god känsla i magen.

8. Edmonton - LA Kings X

Connor McDavid skrev återigen in sig i historieböckerna som första spelare på 26 år att slå fem målgivande passningar i en och samma slutspelsmatch. Två av passningarna var fram till Zach Hyman som målade tre gånger i 7-4-viktorian och för LA Kings finns det en hel del att fundera över. Inte ens spelet i boxplay, som har varit så stabilt under säsongen, lyckades stoppa Edmontons framfart och Jim Hiller behöver hitta en lösning på momangen. Ettan känns trolig men spelvärdet lär bli uselt. I hopp om att skaka av många system plockas alla tecken med i Rogers Place.

Backlunds dunderspik: Dallas

Spelvärdet på ettan blir förhoppningsvis skapligt efter Dallas nederlag i första ronden. Helt okej med mig då Stars i grunden är ett av NHL:s starkaste lag, som efter den tunga starten i match 1, var minst lika bra som Vegas.

Backlunds skrällbud: Lahti

Tappara stormar mot tredje raka titeln men segern senast satt långt inne. Pelicans såg ut att ha dragit lärdomar från förlusten i match 1 och en betydligt jämnare match 3 är att förvänta sig när lagen åter intar isen i Nokia Arena.

Klicka här för att följa våra tipsförslag

324 rader

1. Sverige - Finland 12

2. Tappara - Lahti 1x2

3. Pardubice - Trinec 1x2

4. HK Nitra - Spisska Nova Ves 1

5. Frankrike - Slovenien 12

6. Toronto - Boston 1x2

7. Dallas - Vegas 1

8. Edmonton - LA Kings 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)