HockeyNews
PLUS

Djurgården har fem centrar – men flera spetsforwards saknas

(19472) Bjerselius/Vejdemo/Videll
Bildbyrån/Dinamo Riga

Publicerad: 7 maj 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården har en kommit en bit på vägen med sitt lagbygge.

Men förutom värvningen av Linus Videll ska ytterligare toppforwards in i laget.


Målvaktsparet Mantas Armalis och Niklas Svedberg har kontrakt i en säsong till med Djurgården.


På backsidan har Djurgården värvat in Linus Arnesson, Rasmus Bengtsson och Josef Ingman och på önskelistan över backar finns den nyligen NHL-debuterande Olle Alsing såväl som Marc-André Gragnani.


På forwardssidan har Djurgården hämtat in Filip Cederqvist, centrarna Filiph Engsund och Ludvig Rensfeldt och välmeriterade KHL-forwarden Linus Videll.


Däremot räknar sportchefen Joakim Eriksson med att Alexander Holtz kommer att stanna i New Jerseys organisation i höst.


LÄS MERDjurgården räknar inte med Alexander Holtz i höst – så agerar man


Eriksson gillar att ha allroundkunniga spelare och har gärna några centrar ”för mycket” i laget. Spelare som kan agera både centrar och ytterforwards. Det behövs med tanke på skador och den senaste säsongen var toppcentrarna Jacob Josefson och Sebastian Strandberg skadade samtidigt och borta länge.


– Vi har fem centrar som jag ser det. Josefson, Strandberg, Rensfeldt, Engsund och (Oscar) Bjerselius, säger Joakim Eriksson.


JVM-spelaren Oscar Bjerselius fyllde 20 år i februari och är förstaårssenior. Han har kontrakt med Djurgården i en säsong till.


– Oscar förlängde sitt avtal under säsongen när han spelade till sig 100 minuter. Då spelade han till sig ett rookieavtal och det sträcker sig till april (2022), säger Joakim Eriksson.


Oscar Bjerselius spelade under sitt sista år som junior i Djurgården till sig ett rookiekontrakt som sträcker sig till april 2022. Foto: Bildbyrån.


Bjerselius spelade i 30 SHL-matcher förra säsongen, men var även utlånad på slutet till Väsby i kvalet till Hockeyallsvenskan.


Filiph Engsund från Oskarshamn är värvad som ersättare för Tom Wandell, som gjorde ett stort defensivt jobb i Djurgårdens tredje och fjärde kedja under säsongen. Ludvig Rensfeldt, ny från Örebro, är en tänkbar tredjecenter och Josefson och Strandberg lär ta centerpositionerna i de två toppkedjorna.


Men av forwardsvärvningarna är det bara Linus Videll som ser ut att vara tänkt för någon av toppkedjorna där Dick Axelsson, Ryan Stoa och Rhett Rakhshani har lämnat luckor efter sig.


– Det är inte för mig att bestämma i förväg. Det här med kedjor och hierarki sätter Barry (Smith, nye huvudcoachen) utifrån spelarnas prestationer när säsongen startar. Det vill jag egentligen inte färdigbestämma i en intervju i maj månad. Vi tittar väl mer på vilka spelartyper som fattas i lagbygget och vilka profiler i de spelartyperna som kompletterar vårt lag. Det är så vi tittar på de pusselbitar som är kvar, säger Joakim Eriksson.


Linus Videll kommer att ta plats i någon av Djurgårdens toppkedjor nästa SHL-säsong. Foto: (c) photo.khl.ru Yury Kuzmin.


Han medger att Djurgården ska ha in spets i laget.


– Som lagbygget är i dagsläget så ligger fokus på att addera två till tre forwards till.


Djurgården har fortsatt kontakt med Rhett Rakhshani, som är hemma i Kalifornien under försäsongen. Enligt uppgift till HockeyNews.se fortsätter Djurgården att jobba på att få hem Lukas Vejdemo, 25, från Montreals organisation där han har varit de senaste tre åren. Vejdemo är i grunden center, men precis som Ludvig Rensfeldt är många av de anfallande spelarna mångfacetterade och kan spela på olika positioner.


Av de nya spelarna är väl Linus Videll ändå tänkt för någon av toppkedjorna?


– Ja, så är det ju, säger Joakim Eriksson.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)