HockeyNews
PLUS

Djurgården räknar inte med Alexander Holtz i höst – så agerar man

(19250) Alexander Holtz/Djurgården
Kenta Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 23 april 2021

FacebookXWhatsApp

Djurgården räknar inte med att Alexander Holtz återvänder från NHL-klubben New Jersey för att spela i SHL kommande säsong.

Och eftersom inte heller Dick Axelsson fortsätter i Djurgården tänker Stockholmsklubben agera.


I måndags blev det officiellt att New Jerseys förstaval i den senaste NHL-draften, Djurgårdsforwarden Alexander Holtz, skrivit på ett treårigt rookieavtal med den amerikanska NHL-klubben.


Holtz har även skrivit på ett tryout-kontrakt med New Jerseys farmarlag Binghamton så att han kan spela i AHL under återstoden av den här säsongen.


Därmed räknar inte Djurgården att få tillbaka den 19-årige högerskytten till SHL i höst.


– Realistiskt sett räknar vi inte med att han kommer tillbaka. Vi hoppas, men räknar realistiskt med att han kommer att spela i Nordamerika. Det gör då att vi kommer att agera i förekommande, det vill säga vi kommer att addera eller värva hans ersättare, säger sportchefen Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


På 40 SHL-matcher den här säsongen gjorde Alexander Holtz 18 poäng (7 mål, 11 assist).


– Kommer sedan Alexander tillbaka blir det som ett välkommet nyförvärv, konstaterar Joakim Eriksson.



Om Holtz skulle återvända till Djurgården har han ett rookiekontrakt i ett år till och det fortsätter då att gälla.


– Alla spelare som har ett underliggande avtal i Sverige, oaktat (spelarens) ålder hamnar på tjänstledighet från sitt jobb i Sverige för att man istället spelar i NHL. Skulle man då återkomma från NHL så går man in i det underliggande avtalet. Det gäller Alexander också och han spelar på ett rookieavtal i Sverige. Skulle han återvända, på lån från New Jersey, så skulle han spela på det underliggande rookieavtalet, förklarar Joakim Eriksson.


LÄS MERHoltz: "En dröm som går i uppfyllelse – tror mitt spel passar bättre här"


Som HockeyNews.se kunde berätta den 14 april har Dick Axelsson tagit farväl av Djurgården efter att ha spelat där de senaste tre säsongerna.


Den här veckan har Axelsson och Joakim Eriksson haft ett möte och avslutat kapitlet.


Var det ett ömsesidigt beslut?


– Jag vet inte om jag göra en värdering om det ena eller det andra. Vi hade ett samtal där vi förklarade var vi har varandra och så vidare. Vi är två parter som lämnar varandra nöjda med varandra. Just nu så har vi inte en framtid i Djurgården tillsammans.


LÄS MER”Hoppas av hela mitt hjärta att Djurgården som klubb börjar satsa"


Just nu?


– Du behöver inte lägga några värderingar i det. Vi bygger ett lag som ska vara så slagkraftigt som möjligt från början av säsongen. I det lagbygget så kommer inte Dick att vara med, säger Joakim Eriksson.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!