Tunga avbräck i HV71 inför första matchen mot Brynäs i ödeskvalet


5 april 2021

HV71 har flera tunga avbräck inför SHL-kvalet borta mot Brynäs på tisdagen.

I den sista omgången av grundserien saknades de skadade backarna Matt Donovan och Johannes Kinnvall medan Jordan Murray var avstängd.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


När ödeskvalet inleds på tisdagen mellan Brynäs och HV71 gapar flera backplatser tomma i Jönköpingslaget.


– Fortfarande tyvärr har vi Johannes Kinnvall och Matt Donovan borta, och vi har Jordan Murray avstängd den här matchen. Murray är självklart spelklar till hemmamatchen. De andra två killarna vet jag inte riktigt utan det är lite dag för dag. Vi har spelare och som sagt var, det är laget som ska göra det. Fattas det någon hoppas jag att någon annan kliver upp, säger HV71-tränaren Stephan Lundh i en intervju på HV:s hemsida .


HV71 fick klara sig utan de ledande backarna Matt Donovan och Johannes Kinnvall i lördagens avslutande match i grundserien mot Linköping och då vann HV med 5–3 och spelade under stora delar av matchen övertygande.


Donovan som har värvats in under säsongen har inte kunnat spela sedan den 11 mars mot Växjö och har missat de senaste fem matcherna.


Kinnvall är HV71:s näst bästa poänggörare på backsidan efter Eric Martinsson och har gjort 22 poäng. Men den skicklige högerskytten blev fotskadad i slutet av januari mot Växjö och missade tolv matcher från den 28 januari till den 23 mars då han gjorde comeback mot Leksand.


HV71 bröt en elva matcher lång förlustsvit och vann mot Linköping i lördags. Simon Önerud var en av målskyttarna i 5–3-vinsten. Foto: Bildbyrån.


Johannes Kinnvall har spelat sparsamt i de tre matcherna efter fotskadan och stod över den betydelselösa matchen mot LHC. Nu återstår det att se när han är tillbaka i spel i kvalet mot Brynäs, som gäller en plats i SHL.


LÄS MERDetaljerna och råden som ska ge HV71 en skön skjuts in i kvalet


– Det kommer att bli mycket kamp och det kommer att bli en stor fråga också om vilket lag som kan ha det här tålamodet och kylan. Nu handlar det inte om poäng utan det handlar om vunna matcher. Jag tror att det kan bli både många och långa matcher, säger Stephan Lundh.


I HV71 har den Tranåsfostrade 16-årige backen Hugo Fransson tagit plats bland sju backar och mot Linköping i lördags spelade han nästan sju minuter. I sina tre SHL-matcher i karriären har han spelat nio minuter i snitt.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.